Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Наркотик открит в катастрофиралия джип на Георги Семерджиев

Софийската градска прокуратура е повдигнала ново обвинение срещу 35-годишния Георги Семерджиев, който е в ареста заради катастрофата с две жертви на столичния бул. „Черни връх“ на 5 юли.

Четвъртото обвинение срещу бившия футболист е за притежание на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. То му е повдигнато, след като при огледа на разполовения джип „Ауди Q7“, шофиран от Семерджиев, е открито малко количество амфетамин.

Наркотикът е намерен в предната част на колата. Пак там – по скоростния лост, волана и шофьорската врата са открити и ДНК следи от 35-годишния мъж.

Първото обвинение срещу бившия футболист е по член 343, ал.3, т.Б от Наказателния кодекс – за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“, когато случаят е особено тежък.

Второто и третото обвинение бяха обявени от заместник-градския прокурор на София Иво Илиев на 9 юли.

Те са за управление на моторно-превозно средство след употреба на наркотични вещества и използване на неистински официален документ, а именно свидетелство за правоуправление от Швейцарската Конфедерация. Обвинението за употреба на дрога обаче касае случая от 10 юни, когато Георги Семерджиев бил спрян от пътни полицаи и е било установено, че шофира след употреба на наркотици. Кръвната проба показала, че той е употребил амфетамин и метаамфетамин. Предвиденото в закона наказание е от 1 до 3 години затвор.

За фалшивата швейцарска книжка пък е предвидено наказание до 8 години „лишаване от свобода“.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.