Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Наркотик открит в катастрофиралия джип на Георги Семерджиев

Софийската градска прокуратура е повдигнала ново обвинение срещу 35-годишния Георги Семерджиев, който е в ареста заради катастрофата с две жертви на столичния бул. „Черни връх“ на 5 юли.

Четвъртото обвинение срещу бившия футболист е за притежание на наркотици, съобщиха от държавното обвинение. То му е повдигнато, след като при огледа на разполовения джип „Ауди Q7“, шофиран от Семерджиев, е открито малко количество амфетамин.

Наркотикът е намерен в предната част на колата. Пак там – по скоростния лост, волана и шофьорската врата са открити и ДНК следи от 35-годишния мъж.

Първото обвинение срещу бившия футболист е по член 343, ал.3, т.Б от Наказателния кодекс – за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“, когато случаят е особено тежък.

Второто и третото обвинение бяха обявени от заместник-градския прокурор на София Иво Илиев на 9 юли.

Те са за управление на моторно-превозно средство след употреба на наркотични вещества и използване на неистински официален документ, а именно свидетелство за правоуправление от Швейцарската Конфедерация. Обвинението за употреба на дрога обаче касае случая от 10 юни, когато Георги Семерджиев бил спрян от пътни полицаи и е било установено, че шофира след употреба на наркотици. Кръвната проба показала, че той е употребил амфетамин и метаамфетамин. Предвиденото в закона наказание е от 1 до 3 години затвор.

За фалшивата швейцарска книжка пък е предвидено наказание до 8 години „лишаване от свобода“.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.