Разследвания и новини без цензура

събота, 25 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Народът отново унижи политиците

Кеврорк Кеворкян, Фейсбук

Това са предварителни размишления, но те не крият никакъв риск. Народът отново унижи политиците – това не е преувеличено, защото изборите за пореден път бяха пренебрегнати и все повече са делегитимирани. Това е безспорно. А обяснението е просто: политиците продължават да говорят помежду си, а не с Народа.

Дори тази вечер се надпреварваха да се кълнат не в името на Народа, а кой е по-верен на евро-атлантическите ценности – сякаш някой се съмнява в това. И накрая, с мощната подкрепа на вечните телевизионни лапацала, бе направен генералния извод: Народът също потвърдил евро-атлантическия си избор.

А Народът е зает с друго: как да оцелява, докато е управляван от идиоти.

Кирил Петков изненадващо каза най-сетне нещо разумно: „Продължаваме Промяната“ щели да се коалират с Народа. Ние с вас размишлявахме над тази теза още с дописката „Народът няма с кого да се коалира“/от 27 август тази година.
Кирчо можете да го смятате вече за наш последовател. Няма да се коалират – но поне да го казват. И това е нещо.

Какво следва? Продължение на Хаврата. Нашата най-нова Вечна Дружба ще се опита да скалъпи някакъв кабинет – най-вероятно около кирчовци.
Не забравяйте: целта е да се измете досегашната политическа класа – или най-малкото да бъде превърната в безсилен свидетел. Новите ни вечни другари ще направят всичко възможно да я заменят с други лица – никакви, но пък други.

Другият вариант, по-малко вероятен, но възможен – да предоставят всичко в ръцете на президента Радев. И след серия ялови избори да бъде промушена/някак идеята за президентска република. Защото е очевидно, че Българите отдавна мечтаят да развъртят ятагана по партиите си.

Толкова засега – в една държава, в която населението не е преброено – официалните резултати ще бъдат публикувани на 3 октомври. И, в същото време, гласоподавателите/по списъци са повече от реалното население. Засега е налице коалиция между Хаврата и политиците.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.