Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Народът отново унижи политиците

Кеврорк Кеворкян, Фейсбук

Това са предварителни размишления, но те не крият никакъв риск. Народът отново унижи политиците – това не е преувеличено, защото изборите за пореден път бяха пренебрегнати и все повече са делегитимирани. Това е безспорно. А обяснението е просто: политиците продължават да говорят помежду си, а не с Народа.

Дори тази вечер се надпреварваха да се кълнат не в името на Народа, а кой е по-верен на евро-атлантическите ценности – сякаш някой се съмнява в това. И накрая, с мощната подкрепа на вечните телевизионни лапацала, бе направен генералния извод: Народът също потвърдил евро-атлантическия си избор.

А Народът е зает с друго: как да оцелява, докато е управляван от идиоти.

Кирил Петков изненадващо каза най-сетне нещо разумно: „Продължаваме Промяната“ щели да се коалират с Народа. Ние с вас размишлявахме над тази теза още с дописката „Народът няма с кого да се коалира“/от 27 август тази година.
Кирчо можете да го смятате вече за наш последовател. Няма да се коалират – но поне да го казват. И това е нещо.

Какво следва? Продължение на Хаврата. Нашата най-нова Вечна Дружба ще се опита да скалъпи някакъв кабинет – най-вероятно около кирчовци.
Не забравяйте: целта е да се измете досегашната политическа класа – или най-малкото да бъде превърната в безсилен свидетел. Новите ни вечни другари ще направят всичко възможно да я заменят с други лица – никакви, но пък други.

Другият вариант, по-малко вероятен, но възможен – да предоставят всичко в ръцете на президента Радев. И след серия ялови избори да бъде промушена/някак идеята за президентска република. Защото е очевидно, че Българите отдавна мечтаят да развъртят ятагана по партиите си.

Толкова засега – в една държава, в която населението не е преброено – официалните резултати ще бъдат публикувани на 3 октомври. И, в същото време, гласоподавателите/по списъци са повече от реалното население. Засега е налице коалиция между Хаврата и политиците.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.