Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НАТО изпраща 14 000 войници до границите на Русия

Над 1 500 британски войници ще участват в мащабно учение на НАТО в Естония по-късно този месец, съобщи министерството на отбраната на Великобритания. Учението е послание към Русия, която граничи с Естония, коментира Foreign Policy. Общият брой военни от НАТО, които ще бъдат командировани в Естония, е 14 000.

„Стотици британски войници от всички наши въоръжени сили отново ще се обучават с военни от 11 държави от НАТО, демонстрирайки силата на нашата оперативна съвместимост с партньорските държави и нашия комбиниран ангажимент към НАТО“, заяви министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс, цитиран от Daily Mail.

Ежегодните учения „Пролетна буря“ ще бъдат най-големите учения на НАТО през тази година. Обединеното кралство ще изпрати повече войски след решението си да увеличи броя на силите си по програмата за засилено предно присъствие.

Подразделенията на НАТО ще тренират различни бойни тактики, включително окопни атаки, леки пехотни боеве, координация с бронирани машини и разузнавателни операции.

Френските войски, които заедно с Великобритания са част от програмата за засилено предно присъствие, също ще участват в ученията.

„Нашата бойна група е напълно интегрирана с 1-ва естонска бригада и извежда на бойното поле висококвалифицирани и способни британски и френски войски. Ще използваме широк спектър от способности за тежки удари от основни бойни танкове, противотанкови оръжия, снайперисти, минохвъргачки и тактически въздушни контролери“, каза подполковник Стив Уилсън, командир на бронирания полк на кралските хусари на кралицата.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.