Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НАТО обмисля разполагането на 300 000 войници на границата с Русия

НАТО обсъжда разполагането на източните граници с Русия на техника и военен контингент от до 300 000 войници, пише Politico. Това според изданието е с цел „да спре Русия да излезе извън Украйна“.

Подобни действия ще изискват координация и големи усилия от страна на 30-те членки на НАТО за осигуряване на войници, учебни съоръжения, големи количества оръжия, техника и боеприпаси.

Белгийската медия обаче подчертава, че координацията може да бъде предизвикателство, тъй като много съюзници вече са загрижени за собствените си недостатъчни запаси от боеприпаси, чието попълване отнема време и пари.

Politico пише, че военните лидери на НАТО трябва да представят актуализирани регионални планове за отбрана. Представители на алианса предлагат идеята, че границите с Русия трябва да бъдат охранявани от до 300 000 войници.

Отбелязва се, че първият ешелон на войските на НАТО може да се състои от около 100 000 войници, готови за разполагане в рамките на 10 дни. Те могат да включват войски от Полша, Норвегия, Естония, Латвия и Литва.

Вторият ешелон на войските, пише Politico, ще подкрепи тези войници, готови да бъдат разположени в рамките на 10-30 дни от страни като Германия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.