Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НАТО отработва ядрени удари по Русия на учения

„Поредица от неотдавнашни съвместни учения между САЩ и европейските съюзници от НАТО, включително сценарии, включващи използването на ядрено оръжие на територията на Русия, са безпрецедентни след края на Студената война“, каза руският външен министър Сергей Лавров в обръщението си пред Общото събрание на ООН, цитиран от Al Jazeera English.

„Свикнали да гледат отвисоко на останалия свят, американците и европейците продължават да дават обещания и да поемат задължения, включително тези от писмения и правно обвързващ вид, а след това просто не ги изпълняват“, заяви руският външен министър.

„Декларираната цел е да се нанесе стратегическо поражение на Русия и тази мания напълно заслепи очите на безотговорните политици, които изпитват чувство за собствена безнаказаност, като в същото време губят елементарно чувство за самосъхранение“, заяви Лавров.

Според Лавров западните лидери никога не са се смущавали, че подходът на НАТО към границите на Русия грубо нарушава поетите на най-високо ниво ангажименти на ОССЕ да не укрепват собствената си сигурност за сметка на другите, а също и да не допускат военно-политическо господство в Европа от която и да е държава или група държави или организации.

„Съветското, а след това и руското ръководство получиха конкретни политически уверения по отношение на неразширяването на военния блок на НАТО на изток. Съответните записи от преговорите са в нашия и западния архив. Те са свободно достъпни. Но тези уверения на западните лидери се оказаха измама; нямаха намерение да ги изпълняват“, каза дипломатът.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.