Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Нексо“ призна, че е финансирала политически партии: ДБ и ПП

Компанията „Нексо“ призна, че е финансирала политически партии: „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ). По-рано днес стана ясно, че криптобанката е дарила 100 000 лв. на „Демократична България“ през петима от своите служители.

Компанията излезе с отворено писмо до медиите, след като на брифинг от прокуратурата обявиха, че разследват криптобанката за пране на пари и данъчни престъпления.

От „Нексо“ виждат в действията на прокуратурата политически мотиви и допълват, че от компанията са финансирали предизборни кампании на политическите сили ПП и ДБ, но водени единствено от „будна гражданска съвест“.

„Нексо“ категорично и еднозначно отхвърля всички обвинения от страна на българската прокуратура на днешния брифинг. Платформата на „Нексо“ не е използвана за изпиране на пари и финансиране на незаконни действия, включително тероризъм, както и за заобикаляне на санкции, не са извършвани финансови и данъчни престъпления и това ще бъде доказано по законоустановения ред пред българските съдилища, пише в изявлението на компанията.

Когато, водени от будна гражданска съвест и активна позиция, членове на екипа на „Нексо“ са дарявали парични средства на политически партии, това е било по прозрачен начин и в съответствие със закона за политическите партии, твърдят от компанията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.