Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Нексо“ призна, че е финансирала политически партии: ДБ и ПП

Компанията „Нексо“ призна, че е финансирала политически партии: „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ). По-рано днес стана ясно, че криптобанката е дарила 100 000 лв. на „Демократична България“ през петима от своите служители.

Компанията излезе с отворено писмо до медиите, след като на брифинг от прокуратурата обявиха, че разследват криптобанката за пране на пари и данъчни престъпления.

От „Нексо“ виждат в действията на прокуратурата политически мотиви и допълват, че от компанията са финансирали предизборни кампании на политическите сили ПП и ДБ, но водени единствено от „будна гражданска съвест“.

„Нексо“ категорично и еднозначно отхвърля всички обвинения от страна на българската прокуратура на днешния брифинг. Платформата на „Нексо“ не е използвана за изпиране на пари и финансиране на незаконни действия, включително тероризъм, както и за заобикаляне на санкции, не са извършвани финансови и данъчни престъпления и това ще бъде доказано по законоустановения ред пред българските съдилища, пише в изявлението на компанията.

Когато, водени от будна гражданска съвест и активна позиция, членове на екипа на „Нексо“ са дарявали парични средства на политически партии, това е било по прозрачен начин и в съответствие със закона за политическите партии, твърдят от компанията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.