19.8 C
София
сряда, 6 юли, 2022

Немските власти преименуват „Газпром Германия“ и й отпускат 10 млрд. евро

- Реклама -spot_imgspot_img

Германските власти са решили да преименуват компанията „Газпром Германия“ на „Секюринг енерджи фор Юръп“ (Securing Energy for Europe), съобщи пресслужбата на кабинета, цитирана от ТАСС.

В крайна сметка „Газпром Германия“ ще бъде преименувана, се посочва в комюникето. Този ход ще изпрати ясен сигнал на пазара, че целта на предприетите мерки е да се гарантира снабдяването с енергия на Германия и Европа, се посочва в текста.

Германското правителство е решило да постави „Газпром Германия“ под дългосрочно външно управление и да отпусне многомилиарден заем, за да я спаси от възможен фалит, информира пресслужбата.

Ведомството на федералния канцлер, министерство по въпросите на икономиката и опазване на климата, както и финансовото министерство решиха да удължат срока на попечителското управление на „Газпром Германия“ и след септември 2022 г., съобщи кабинетът. Посредством заем от „Ка Еф ве“ (KfW) германското правителство няма да допусне фалит и ефекта на доминото върху пазара, се посочва в комюникето.

Германия ще предостави пакет от 9-10 милиарда евро за „Газпром Германия“, съобщи правителствен източник, цитиран от Ройтерс.

- Реклама -spot_imgspot_img
Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here