Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Нидерландия ограничава времето за къпане до 5 минути

Kампания за ограничаване на времето за къпане започва в Нидерландия. Разрешеният лимит е до 5 минути, съобщи Wall Street Journal. 

В североизточна част на страната местните власти раздават на жителите си таймери, за да ги насърчат да пестят пари.

Теа Деркс от Амстердам казва пред изданието, че винаги се е опитвала да ограничава потреблението на енергия. Тя взема душ например само веднъж седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба.

58-годишната жена, която използва велосипед като основно средство за придвижване, заяви, че честите душове са „абсолютно ненужни“. Освен това, за да пести енергия, Деркс използва електрическа кана за миене на чинии, вместо да използва гореща вода от водопровода.

 

В същото време ученият Рейнт Ян Ренес, който съветва националното правителство как да накара хората да пестят енергия, казва, че жителите обичат да пестят пари и се грижат за околната среда, но са скептични към исканията на правителството и обикновено не правят лични жертви без основателна причина.

 „За някои душът остава свещено място“, посочва 23-годишният студент Мейндерт Бурсма. Той е много загрижен за климата и затова пътува до Гърция с влак, за да избегне емисиите, свързани с пътуването със самолет. За да се намали зависимостта от изкопаемите горива, той заяви, че потреблението на енергия трябва да бъде намалено „в основните отрасли“. Това е и причината той да не приема решението за намаляване на къпането.

Източник:Гласове
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.