Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Не сме Amazon“: британският военен министър поиска Украйна да показва повече благодарност

Украйна трябва да възприеме по-малко взискателен тон, когато говори с държави, които я въоръжават, за да се бори срещу Русия, предложи британският министър на отбраната Бен Уолъс. „Ние не сме Amazon“, каза той.

Забележките, които бяха цитирани от Huffington Post UK и останалите британски медии, бяха направени в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Литва в сряда. Уолъс, който обикновено е гласовит поддръжник на Киев, заяви, че на каузата на Украйна ще помогне това да покажат повече благодарност.

„Понякога искате от страните да се откажат от собствените си запаси“, каза Уолъс. – „Понякога трябва да убедите законодателите на Капитолийския хълм в Америка. Трябва да убедите съмняващите се политици в други страни, че си заслужава“.

Британският военен министър заяви, че е чул оплаквания от американски колеги, че Украйна третира страната им като магазин на Amazon, въпреки че предоставя военна помощ на стойност милиарди долари.

Уолъс потвърди, че това е „вярно“ и заяви, че лично е бил подложен на такова отношение от украински служители. Той припомни, че е путувал 11 часа, за да се срещне с делегация миналия юни, само за да му бъде даден списък с искания.

Последната критика на Зеленски дойде по време на настоящата среща на върха, тъй като лидерите на НАТО отказаха да предоставят пътна карта за присъединяването на Украйна към алианса и заявиха, че страната все още ще трябва да изпълни някои условия за членство. Той нарече позицията „безпрецедентна и абсурдна“ в Туитър.

Washington Post съобщи, че американската делегация във Вилнюс е била разгневена от туита на Зеленски.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.