Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Никой не прави достатъчно за Украйна“: външният министър Кулеба

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба призова „партньорите“ на Киев да продължат да изпращат военна помощ към страната, твърдейки, че „все още никой не е направил достатъчно“ за Украйна.

„Украйна е благодарна на партньорите за военната им помощ, но трябва да бъдем честни един с друг: никой не е направил достатъчно, докато руските сили са на украинска земя. Въоръжаването на нашата страна за победа е най-краткият път за възстановяване на мира и сигурността в Европа и извън нея“ , написа тпървият дипломат на Киев в Twitter.

Първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски му отговори в Twitter, интерпретирайки думите му с ирония: „Превод от украински: Пак си пропиляхме армията, дайте ни още армии, а ние ще продължим да се преструваме, че сами воюваме с Русия. И не забравяйте да спонсорирате луксозния живот на нашите олигарси в Европа!“, написа дипломатът.

От началото войната САЩ, които са най-големият поддръжник на Киев, са отпуснали над 110 милиарда долара военна и икономическа помощ за Украйна, като към 21 декември в страната са транспортирани оръжия на стойност приблизително 21 милиарда долара.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.