Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Нинова за договорките на ПП с посолства: Международен скандал и отказ от национален суверенитет

БСП напусна пленарната зала след изнесения запис от депутата Радостин Василев. На него се чува как ръководството на ПП коментира, че „Службите са наши, одобрени са от посолствата“. Репликата е произнесена от Асен Василев на заседание на Националния съвет на ПП, провдено на 21 май онлайн през нощта. Лидерът на партията Корнелия Нинова обяви в декларация, че това е „абсолютен международен скандал“.

„Едни групировки си мерите силите в момента. Нашата ПГ няма да участва днес в това заседание, което представлява кулминация на задкулисието. Днес напускаме залата“, заяви Нинова.

„Предадохте промяната, енергията на площадите и надеждите на хиляди хора, днес от носители на тази промяна станахте пералня за Борисов. И миялна на мръсните ръце, които ще пипат конституцията“, обърна се тя към ПП-ДБ.

Нинова отбеляза, че записите не са манипулирани записи от службите и „дълбоката държава“, както твърди Кирил Петков, а онлайн заседание на НС на ПП. „Можете ли да продължите спокойно дебата сякаш нищо не се е случило? Същата ли е ситуацията както опреди половин час? Не, не е. От тези записи става дума за отказ от национален суверенитет. За кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред, за скрити договорки на коалицията на имунитетите“, заяви Нинова.

„Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата? Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеща коалиция на омерта, имунитетите и т.н.? Става дума за отказ от национален суверенитет – изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата“, каза Нинова. И обвини ПП-ДБ, че правят парламентарен преврат.

Според лидера на БСП партията е поискала Гешев да си ходи много преди ПП да се появят. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото „тя сега е да изперете Борисов“. Според нея целта е да се смени „Гешев с Пешев“, който да е удобен и да започнат по същия начин да се отнасят с други, които не са им удобни.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.