Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

НЛО-то над САЩ се оказа балон за $12, свален с ракета за $400 000 от изтребител

След като Пентагонът изпрати изтребители да свалят НЛО на 10, 11 и 12 февруари, използвайки ракети AIM-9X Sidewinder за над 400 000 долара, президентът Байдън със закъснение призна, че те могат да бъдат просто безобидни метеорологични балони.

„Настоящата оценка на разузнавателната общност е, че тези три обекта най-вероятно са балони, свързани с частни компании, развлекателни или изследователски институции, изучаващи времето или провеждащи други научни изследвания“, каза Байдън в четвъртък.

Базиран в Илинойс клуб на любители, който използва балони за 12 долара с радиостанции на голяма надморска височина, твърди, че обектът, свален над  Юкон на 11 февруари, вероятно принадлежи на тях.

„Моля ви, кажете ми, че Белият дом не прекара целия февруари във вдигането на изтрбители, за да стрелят ракети за 400 000 долара по балон за 12 долара на местен любителски клуб“, написа Едуард Сноудън в Twitter над статията, посветена на злощастната съдба на балона, свален от изтребител с ракета с топлинно насочване.

Статията в Aviation Week описва инцидента така: „Малък, обикалящ света балон, обявен за „изчезнал“ от базиран в Илинойс любителски клуб на 15 февруари, се появи като кандидат да обясни един от трите мистериозни обекта, свалени от четири ракети с топлинно насочване, изстреляни от изтребители на ВВС на САЩ.“

На брифингите, посветени на мистериозните НЛО над САЩ, Пентагонът описа „малък, метален балон с вързан полезен товар под него. И все пак, докато търсенето на отломки продължава в лошото арктическо време, няма потвърждение какво точно е било свалено от небето.“

Нещо повече, ентусиастите са толкова убедени, че Пентагонът прави снимки на обикновени балони (при това много скъпи снимки), че някои са се свързали с множество федерални агенции, за да информират властите, но очевидно без резултат.

По-долу е даден пример за вида предавател, който е „полезният товар“, висящ под балона, който придружава полетите на голяма надморска височина:

НЛО-то над САЩ се оказа балон за $12, свален с ракета за $400 000 от изтребител

Източник: qrp-labs

На снимката по-долу е потенциалната голяма „заплаха“, която „изискваше“ усъвършенствани самолети F-22, въоръжени с ракети Sidewinder, да бъдат вдигнати спешно във въздуха миналата седмица.

Самата медия, въз основа на това, което е научила за любителските балони, летящи високо над небето на Северна Америка, се е опитала да предупреди ФБР, NORAD, Съвета за национална сигурност (NSC) и кабинета на секретаря по отбраната, като ги е потърсила за коментар.

„ФБР  не признаха, че безобидните балони са мистериозните обекти, свалени от военновъздушните сили“, пише Aviation Week.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.