Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Новата посланичка на Украйна в България разследвана в родината си по дело за корупция

Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук е била разследвана по дело за корупция, съобщи украинската медия Buk Info.

Олеся Илашчук е завършила Историческия факултет на Черновския национален университет.  В страницата си във Фейсбук Олеся Илашчук е посочила, че тя е клиничен психолог и семеен терапевт. Учила е и в HRD Антверпен в Белгия. Посочено е и, че учи в MIM Business School.

От 2010 до 2015 г.  е заемала длъжността управител в бижутерската компания „JEMMA“. До октомври 2021 г. Олеся Илашчук е и съосновател на компанията.

Фирма „JEMMA“ стана скандално известна заради наказателното дело срещу бившия директор на Калиновския пазар Иван Ринжук. Той беше обвинен в пране на пари и за това, че е позволил на магазини на „JEMMA“ да работят без нужните разрешителнни.

През февруари 2015 г. обаче Садхирският районен съд е постановил оправдателна присъда на бившия директор на пазара „Калиновка“ Иван Ринжук по това дело. Прокуратурата не е обжалвала решението на съда, коментира украинската медия и посочва, че има много въпроси без отговор по това дело и присъда.

От 2015 г. до ноември 2016 г. Олеся Илашчук е ръководител на DIGITAL-PC LTD, която се занимава с търговия на едро с компютри и софтуер.

„Олеся Илашчук не е имала дипломатическа кариера и много бихме искали да знаем благодарение на какви изключителни таланти тя стана дипломат с такъв висок ранг в европейска страна от НАТО! И това е по време на война. Има повече въпроси, отколкото отговори. Най-важното от които е: кой от обкръжението на президента (Зеленски), успя да лобира за човек без дипломатически опит за такава висока позиция, особено по време на война?! Може би е изпълнявала някаква тайна мисия, за която никой не знае?“, коментира украинската медия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.