Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Новата посланичка на Украйна в България разследвана в родината си по дело за корупция

Новата посланичка на Украйна в България Олеся Илашчук е била разследвана по дело за корупция, съобщи украинската медия Buk Info.

Олеся Илашчук е завършила Историческия факултет на Черновския национален университет.  В страницата си във Фейсбук Олеся Илашчук е посочила, че тя е клиничен психолог и семеен терапевт. Учила е и в HRD Антверпен в Белгия. Посочено е и, че учи в MIM Business School.

От 2010 до 2015 г.  е заемала длъжността управител в бижутерската компания „JEMMA“. До октомври 2021 г. Олеся Илашчук е и съосновател на компанията.

Фирма „JEMMA“ стана скандално известна заради наказателното дело срещу бившия директор на Калиновския пазар Иван Ринжук. Той беше обвинен в пране на пари и за това, че е позволил на магазини на „JEMMA“ да работят без нужните разрешителнни.

През февруари 2015 г. обаче Садхирският районен съд е постановил оправдателна присъда на бившия директор на пазара „Калиновка“ Иван Ринжук по това дело. Прокуратурата не е обжалвала решението на съда, коментира украинската медия и посочва, че има много въпроси без отговор по това дело и присъда.

От 2015 г. до ноември 2016 г. Олеся Илашчук е ръководител на DIGITAL-PC LTD, която се занимава с търговия на едро с компютри и софтуер.

„Олеся Илашчук не е имала дипломатическа кариера и много бихме искали да знаем благодарение на какви изключителни таланти тя стана дипломат с такъв висок ранг в европейска страна от НАТО! И това е по време на война. Има повече въпроси, отколкото отговори. Най-важното от които е: кой от обкръжението на президента (Зеленски), успя да лобира за човек без дипломатически опит за такава висока позиция, особено по време на война?! Може би е изпълнявала някаква тайна мисия, за която никой не знае?“, коментира украинската медия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.