Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

О’Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България: Георги Марков

Георги Марков коментира за „Епицентър“ изявлението на американския координатор по санкциите на САЩ Джеймс О`Брайън като груба намеса във вътрешните работи на България:

Снощи се обадих на моя приятел Вежди, който като доскорошен парламентарен шеф реагира остро срещу американската намеса във вътрешните работи и работите на независимата съдебна власт. Поздравих го. Той каза: „Всякакви граници са преминати“.

Аз обаче мисля, че намесата на Сорос и сегашната американска администрация в България ще е БЕЗГРАНИЧНА.

Раболепието ни е световно известно, а и страхът голям, при това оправдан.

Байдън не си поплюва…. Още помня думите му от 1999 г., че сърбите трябва да бъдат бомбардирани, докато не се научат на западните ценности, както и дейното му участие в Украинския майдан 2014 г.

Но към днешна дата посещението на О’Брайън счупи рекорда по безпардонна и груба намеса в държавния живот на България. Прочее, една от многото причини да спадне драстично избирателната активност е усещането, че сме управлявани отвън, който и да бъде избран.

Клишето евроатлантически ценности е свързано за мнозина с войни, третия пол, гей бракове, джендъризъм в училищата, поощряване на нелегалната миграция, рязането на християнски глави и убийство на малолетни от ислямисти на Запад. Няма как да ги убедим, че този Запад не е онзи – на Хелмут Кол, Митеран, Ширак, Геншер, Гонзалес, Аснар, Берлускони.

Няма как да не сме възмутени:

 1. Румен Радев прие официално и публично чуждестранен чиновник, координатор в администрацията на САЩ. Почти като държавен глава, само нямаше духова музика и гвардейски пера.

И Тодор Живков сигурно е приемал съветски чиновници… Къде ще ходи… Ама поне не ги показваха по телевизията, държеше си на ранга първия ни ръководител.

 1. Господинът от САЩ настоява за независим главен прокурор в България. При това и по Националното радио. Не се намери държавник или съдебен орган като ВСС, например, да му отговири: за разлика от САЩ, главният прокурор у нас по Конституция е част от съдебната власт, която по конституционна дифиниция е независима в това число и спрямо намеса зад граница.
 2. Никой държавник не обърна внимание на американския гост да каже, че ние не приемаме уволняване на главния ни прокурор от Байдън, който уволни главния прокурор на Украйна Шокин, чрез президента Порошенко, затова че разследва фирмата, в която работи сина му.
 3. Никой не каза на координатора от САЩ, че ние не желаем прокурорите ни да се избират с парите на Сорос, както милиардер се похвали публично, че прави десетилетия в Америка. Нито да се назначават от Сорос, както Кьовеши в Румъния.
 4. Никой не каза на О’Брайън, че ние не сме съгласни български прокурори да правят подписка за неизпълнение на решение на Върховния съд. Такава направиха в САЩ цели 90 прокурори прогресисти, 30 от които избрани с помощта на Сорос. Те заявиха, че няма да изпълняват решението на Върховния съд на Америка за абортите. А Сорос публично според Fox News ги поощри.
 5. Никой не е обяснил на госта, че в България има Велико народно събрание, което единствено може да приеме върховни съдии да разследват главния ни прокурор, което закона РАДЕВ-ЗАРКОВ иска да направи Обикновен парламент.
 6. Никой не запозна господина от САЩ, че скоро Конституционният ни съд се произнесе, че главният прокурор не е безконтролен. 2021 г. бе постановено, че той може да бъде разследван от всеки прокурор.
 7. Никой не попита американските ни братя, защо след като законът „Магнитски“ е замислен като лост за защита правата на човека, не се приложи в Македония, където пребиха човек само защото е българин, а цялата ни нация е наречена фашистка, татарска и прочее.
 8. Така и не се обясни на американския координатор, че сме парламентарна република и по Конституция депутатите ни гласуват задължително по съвест, а и полагат клетва, че ще спазват основния закон. Нямат задължение по указания, дори и от Америка, да избират главен прокурор.
 9. Като братска партньорска страна на Велика Америка никой не изрази загриженост за бецпрецедентната престъпност в САЩ и особено в Ню Йорк, за която публично наскоро говори моят любимец президента Тръмп.
 10. Така и никой не повдигна въпрос за милионите, които Сорос и „Америка за Българи“ наливат в НПО-та у нас и те извършват активна политическа дейност, което е изрично забранено по Конституцията ни.

Да не говорим, че се трансформираха в партии проповядващи неолибералната прогресистка философия на управляващите в Америка.

 1. И накрая, защо не бе попитан госта ни с претенции на познавач на правовата държава, какво мисли за ареста на лидера на опозицията от протежето им Кирил Петков, признато за незаконно от съда. Какво мисли за Рашков, нарекъл опозицията „бивши“ хора и Морфов, нарекъл победилата на изборите партита ГЕРБ „боклуци“.

България има само един шанс да се отърве от колониалното си битие – хората да вземат бюлетината и на изборите да накажат партизаните на Сорос от ПП и ДБ.

Източник:Епицентър.бг
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.