Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Обрат: СЗО вече не препоръчва Ковид ваксините за здрави деца

Световната здравна организация (СЗО) обяви неочакван обрат в политиката за Ковид ваксините тази седмица. Само преди няколко месеца всеки, дръзнал да направи подобно изказване, беше публично охулван, цензуриран и изтриван от социалните медии.

Преразглеждането на насоките беше представено тази седмица от Стратегическата консултативна група от експерти по имунизация (SAGE) на СЗО – група учени и служители, които заявиха, че вече не препоръчват ваксината срещу Ковид за здрави деца на възраст от 6 месеца до 17 години.

„Въздействието върху общественото здраве от ваксинирането на здрави деца и юноши е сравнително много по-ниско от установените ползи от традиционните основни ваксини за деца – като ротавирус, морбили и пневмококови конюгатни ваксини“, пише SAGE.

Новата политика определя три приоритетни групи – висока, средна и ниска – и поставя децата и тийнейджърите в ниската категория. Дефинициите оценяват категориите за „риск от тежко заболяване и смърт“. СЗО все още препоръчва „децата, които са с компрометирали имунната система или съществуващи здравословни състояния, все пак да получат ваксината“.

Председателят на SAGE д-р Хана Нохин заяви при обяснението на актуализираните насоки: „Актуализирането е, за да отрази, че голяма част от населението е или ваксинирано, или преди това заразено с Ковид-19, или и двете. Преработената пътна карта отново подчертава значението на ваксинирането на тези, които все още са изложени на риск от тежко заболяване, предимно възрастни хора и тези с основни състояния, включително с допълнителни бустери. „

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.