Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Общината маха „златната“ арка пред „Св. Александър Невски“

Столичната община ще премахне временната арка пред „Св. Александър Невски“ и ще организира „публична дискусия за създаване на модел за намеса в градското пространство“, съобщиха от „Московска“ 33. Поставянето на арката предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

Арката била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада. Тя била част от „цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма “Св. Александър Невски” в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото “Светлината в нас”, включваща цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. Дизайнът на златната арка бил дело на екип от градски артисти, се казва в изявлението.

„Кампанията „Светлината в нас“ се реализира от Столичната община с подкрепата на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на Фондация „Колективът“, креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева“, пише във Фейсбук страница на събитието.

Първоначалният замисъл за присъствието на арката било „тя да привлече внимание и по художествен начин да подчертае новостта – пешеходната зона и осветения храм“.

Одобрението на проекта е дадено от дирекция „Култура“ на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната кампания е 50 000 лв. и включва провеждане на концерт, сцена, осветление и декорация.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.