Разследвания и новини без цензура

петък, 24 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ООН призова за разследване на убийството на 10 руски военнопленници в Украйна

ООН призовава за пълно разследване на всички докладвани нарушения на правата на човека в случая с убийството на 10 руски военнопленници в Украйна, заяви говорителят на ООН Фархан Хак.

„Призовахме всички докладвани нарушения на правата на човека от всички страни в този конфликт да бъдат напълно разследвани и да има отчетност“, каза Хак в петък.

По-рано руското министерство на отбраната заяви, че украинските военни умишлено са убили повече от 10 пленени руски военнослужещи, застрелвайки ги в главата от упор.

Министерството на отбраната заяви, че „публикуваното ново видео е доказателство за масово клане на невъоръжени руски затворници“.

Следственият комитет на Русия започна криминално разследване в петък за екзекуцията на руски военнопленници от украинските военни. Комитетът заяви, че руските военни следователи също предприемат мерки за идентифициране на лицата, които са заснели кадрите от екзекуцията.

Това не е първият инцидент, за който се предполага, че е с участието на украински войници и руски военнопленници. В края на март се появиха кадри, за които се твърди, че показват украински военнослужещи, които стрелят по руски военнопленници в краката от упор.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.