Разследвания и новини без цензура

понеделник, 2 октомври, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Опит за атентат е извършен срещу главния прокурор, съобщи МВР

Опит за атентат е извършен срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев, съобщи на брифинг главният секретар на МВР Петър Тодоров. Бомба, поставена отстрани на пътя, се е взривила при преминаване на кортежа на Гешев.

Инцидентът се е случил днес около 11:45 часа на пътя между Самоков и село Ковачевци. При инцидента няма пострадали – нито главният прокурор, нито съпровождащият го екип, както и други граждани-участници в движението, отбеляза Тодоров.

„Сформиран е щаб с всички служби на МВР, които имат отношение по случая, както и представителите на НСО и ДАНС. В утрешния ден министър-председателят Гълъб Донев провежда едно съвещание в МС, в което ще участва както министър Демерджиев, така представители на службите на МВР, ГДБОП, ГДНП, Жандармерия, ДАНС, прокуратурата. Там информацията ще бъде обобщена, съответно ще се предприемат действия“, съобщи главният секретар на МВР.

„Днес около 11:30 избухва изключително силен взрив. Пламъците от него са били с височина 4-5 метра. Взривът е имал ясна насоченост – към пътя и преминаващите автомобили, на голям завой, където се очаква скоростта да е по-малка. Било е с цел да убие. Образувал се е кратер с дълбочина 30-40 сантиметра и диаметър 3 метра на пътя“. Това каза шефът на следствието Борислав Сарафов. По думите му някой е следил маршрутите на главния прокурор, а Гешев е бил мишена за убиване. В колата той е пътувал със семейството си. Автомобилът е бил брониран. Според Сарафов бомбата е била с около 3 кг тротилов еквивалент.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза директорът на болницата д-р Ковачка.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.