Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Орбан: Десните партии „ще окупират“ Брюксел и „ще направим Европа велика отново“

Унгарският премиер Виктор Орбан прогнозира възраждане на десните партии в Европа, които ще „окупират Брюксел“ и „ще направят Европа велика отново“. Унгария ще поеме ротационното председателство на ЕС през юли след изборите за Европейски парламент през юни.

„Сцената на световната политика в края на годината ще покаже напълно различна картина от сегашната“, каза Орбан по време на годишното си обръщение към нацията. В коментар за президентските избори в САЩ през ноември и изборите за Европейски парламент през юни Орбан прогнозира, че „пространството за маневриране на Унгария няма да намалее, но ще се разшири.”

„Брюкселските бюрократи няма да измъкнат Европа от проблемите“, каза той. „Не си струва да хабим енергия да ги убеждаваме, няма да бием мъртъв кон.“

„Истинската промяна може да бъде предизвикана само от ново европейско дясно крило, част от което сме част ние, унгарците“, продължи той, добавяйки, че „трябва да окупираме Брюксел“.

Европейските проучвания на общественото мнение, според анализ на „Европа избира“, в момента показват, че десните фракции на „Европейските консерватори“ и „Идентичност и демокрация“ печелят общо 36 места повече, а всяка лява, центристка и зелена фракция губи между 2 и 26 места в сравнение с резултатите от последните избори за Европарламент през 2019 г.

По-малко от месец след вота Унгария ще поеме ротационното председателство на Европейския съвет. Ще бъде избрана нова Европейска комисия, като Съветът номинира кандидат за одобрение от парламента. Унгария ще използва времето си начело, за да се опита да „направи Европа велика отново“, каза Орбан, правейки препратка към предизборния слоган на бившия американски президент Доналд Тръмп.

„Не можем да се намесваме в изборите на друга държава, но наистина бихме искали Доналд Тръмп да се върне на президентския пост и да сключи мир тук, в източната част на Европа“, каза Орбан.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.