Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Орбан: Европа може скоро да изпрати войски в Украйна

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди Европа, че може да влезе в пряка въоръжена конфронтация с Русия, като изпрати все по-смъртоносни оръжия в Украйна.

В обръщението си за състоянието на нацията унгарският лидер заяви, че Германия е започнала с изпращането на каски в Украйна и вече събира танкови батальони и говори за изтребители.

„Скоро ще чуем за изпращане на така наречените мироопазващи войски“, каза той.

„Ако доставяте оръжия, предоставяте сателитни данни, тренирате войници на една от враждуващите страни и имате цялото й правителство на заплата, докато налагане на санкции на другата страна, както и да го наричате, но сте във война“, каза Орбан.

Унгария предоставя на украинците хуманитарна помощ от началото на войната, но многократно отказва да й даде оръжие.

„Унгарското правителство не споделя мнението, че Русия представлява заплаха за Унгария и останалата част от Европа. Когато говорим за ядрени оръжия, войната в Украйна нито е увеличила, нито е намалила заплахата, че те могат да бъдат използвани“, каза Орбан.

„Украинците се опитват да убедят Европа, че руснаците няма да спрат, докато не са на брега на Атлантическия океан, но светът може да види, че руската армия не е в състояние – и няма да бъде скоро – да атакува НАТО“, заяви унгарският премиер.

Конфликтът в Украйна трябва да приключи на масата за преговори и колкото повече време отнема на руснаците и американците да постигнат решение чрез преговори, толкова по-висока ще бъде цената на мира, подчерта той.

Орбан също така заяви, че би било погрешно Унгария да поставя интересите на Украйна над тези на собствения си народ. Отказът от руски петрол, газ и ядрено гориво биха навредили на националната икономика. Противопоставянето на Будапеща на санкциите срещу Русия я отличава в Европа, каза той, но по-голямата част от страните извън ЕС споделят нейното нежелание.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.