Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Орбан: Много опасен момент, Третата световна война чука на вратата ни

Американският журналист Тъкър Карлсън посети Унгария и изнесе реч, в която се извини на унгарския народ за отношението на американския посланик. Той интервюира и унгарския премиер Виктор Орбан и го попита дали е вярно, че Украйна печели, както твърдят западните медии.

„Това не е просто недоразумение, това е лъжа“, отговори Орбан. Той предположи, че администрацията на Байдън разбира погрешно Русия и опитът за отстраняване на Путин може да доведе до опасна нестабилност.

„Да разбереш руснаците е трудно нещо, особено ако имаш океан между теб и Русия“, каза унгарският премиер.

Орбан посочи, че западните политически разговори често се съсредоточават върху свободата, докато руските разговори се фокусират върху запазването на целостта на страната, и предупреди за опасните последици от стратегията на САЩ, особено за страни като Унгария, които са географски по-близо до конфликта.

„Не разбирайте погрешно руснаците, няма да им писне от Путин и да го изхвърлят, това е шега“, каза Орбан.

Той критикува вицепрезидента Камала Харис за предположението, че Украйна може да се присъедини към НАТО, като заяви, че това е нереалистично предложение, което ескалира напрежението.

Вместо това унгарският премиер настоява за нова архитектура на сигурността, която зачита суверенитета на Украйна, но не включва членство в НАТО.

Заради нежеланието си просто да се примири с всяка опорна точка, предоставена от Вашингтон, вместо това поставяйки народа си на първо място – и техните енергийни и хранителни нужди – Орбан многократно е наричан „фашист“ от западните медии, „марионетка на Путин“ и „приятел на Русия“.

Карлсън попита Орбан: „Притеснявате ли се, че ще бъдете смазани от САЩ?“

„Опасно е“, отговори унгарският премиер, признавайки, че „аз не съм любимия политик на либералите, но никой не е съвършен“.

Орбан добави, че не му пука, защото има по-важни ценности, необходими за поддържане на гражданското общество: „Има някои неща, които са по-важни от мен, от егото ми: семейство, нация, Бог.“

„Да си унгарец означава да се гордееш много с това. Обичаме нацията си, обичаме страната си и се гордеем с това. Това не е много мейнстрийм мисленето, политическото мислене на западното общество. Но в Унгария все още сме много патриотични и християнски настроени, и отдадени на тези ценности“.

„Унгарският подход е прост“, обясни той. – „Вашингтон е далече, Русия и Украйна са близо“. Той  отбеляза, че решенията, взети в САЩ, могат да имат незабавно въздействие върху неговата нация.

„Опасно е – е моят отговор. Така че не трябва да пренебрегваме важността на този факт и когато САЩ и тази администрация не те харесват или смятат за враг, това е опасно в международната политика“.

Орбан коментира позицията на НАТО във войната в Украйна:

„Това е лоша стратегия, трябва да я спрем“, добавяйки, че „не можем да победим (руснаците), няма да убием техния лидер, те никога няма да се откажат от него, ще инвестират повече“.

„Това, което най-накрая ще се брои, са ботушите на земята, а руснаците са далеч по-силни.“

Kоментирайки факта, че правителството на САЩ в момента повдига обвинения срещу бившия президент и в момента кандидат-президент Доналд Тръмп, унгарският лидер заяви:

„… използване на правосъдната система срещу политически опонент… в Унгария, това е невъзможно да си представим… Това направиха комунистите“.

„Това е много опасен момент сега“, каза Орбан и добави, че  „Третата световна война чука на вратата ни“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.