Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Още класифицирани документи открити при претърсване в дома на Байдън

Департаментът по правосъдие на САЩ извърши обиск на семейното жилище на Байдън и откри още класифицирани документи, съобщи адвокатът на Байдън Боб Бауер. Претърсването е извършено от специален прокурор, назначен от главния прокурор Мерик Гарланд.

Документите са намерени в дома на Байдън в Уилмингтън, Делауеър, по време на 13-часово претърсване, с което президентът незабавно се е съобразил, според адвоката му Боб Бауер. Някои от тези документи и други материали са от мандата на президента в Сената, продължил между 1973 и 2009 г.

„Вчера Департаментът по правосъдие извърши щателно претърсване на всички материали в дома на президента в Уилмингтън. То започна приблизително в 9:45 ч. и приключи около 22:30 ч. и обхвана всички работни, жилищни и складови помещения в дома“, каза Бауер.

„Министерството на правосъдието взе материали, които счита за попадащи в обхвата на разследването си, включително шест документа с маркировки на класифицирана информация“, каза Бауер. „Някои от тях бяха от службата на президента в Сената, а някои от тях бяха от мандата му като вицепрезидент.“

Белият дом беше остро критикуван за забавянето на съобщението, че са открити класифицирани файлове в центъра „Пен Байдън“ на Байдън шест дни преди междинните избори. Вместо това администрацията на Байдън изчака до януари, за да направи тази информация публична. Впоследствие секретни документи бяха открити в дома и гаража на Байдън.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.