Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Още класифицирани документи открити при претърсване в дома на Байдън

Департаментът по правосъдие на САЩ извърши обиск на семейното жилище на Байдън и откри още класифицирани документи, съобщи адвокатът на Байдън Боб Бауер. Претърсването е извършено от специален прокурор, назначен от главния прокурор Мерик Гарланд.

Документите са намерени в дома на Байдън в Уилмингтън, Делауеър, по време на 13-часово претърсване, с което президентът незабавно се е съобразил, според адвоката му Боб Бауер. Някои от тези документи и други материали са от мандата на президента в Сената, продължил между 1973 и 2009 г.

„Вчера Департаментът по правосъдие извърши щателно претърсване на всички материали в дома на президента в Уилмингтън. То започна приблизително в 9:45 ч. и приключи около 22:30 ч. и обхвана всички работни, жилищни и складови помещения в дома“, каза Бауер.

„Министерството на правосъдието взе материали, които счита за попадащи в обхвата на разследването си, включително шест документа с маркировки на класифицирана информация“, каза Бауер. „Някои от тях бяха от службата на президента в Сената, а някои от тях бяха от мандата му като вицепрезидент.“

Белият дом беше остро критикуван за забавянето на съобщението, че са открити класифицирани файлове в центъра „Пен Байдън“ на Байдън шест дни преди междинните избори. Вместо това администрацията на Байдън изчака до януари, за да направи тази информация публична. Впоследствие секретни документи бяха открити в дома и гаража на Байдън.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.