Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Оставки в МВР: Полицай пострада тежко, блъснат от бус с мигранти

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават оставки. Това съобщи Тодоров на брифинг след тежкия инцидент на столичното Околовръстно шосе, при който бус с мигранти се блъсна в полицейски микробус. При катастрофата пострада тежко полицай.

Бусът с мигранти е бил преследван 50 км от полицейски патрул, който се е опитал да го спре на тунел „Траянови врата“ на автомагистрала „Тракия“. Още една патрулка се е включила в преследването от Ихтиман. Удареният бус е чакал встрани, също за да се включи в преследването.

Полицейската кола, в която се врязва буса, не се е опитвала да препречи пътя на нарушителите. Той е бил спрян на безопасно място, съобщи директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов

Комисар Милтенов заяви, че полицаите са били оборудвани с нужните средства, но не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

След удара общо трима служители на реда са пострадали – двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. От буса с мигрантите има четирима пострадали, сред които и шофьорът, които са в болница.

„Бусът с мигрантите се е движил по АМ „Тракия“ с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили до самия инцидент. Вероятно с много висока скорост излиза от магистралата, за да се качи по Околовръстния път и на изхода от локалното платно удря полицейския бус“, обясни прокурор Иво Илиев. Тъй като няма спирачен път, според МВР вероятно шофьорът е загубил контрол при навлизане в завой, тъй като пътната настилка е била мокра.

След катастрофата петима души бяха закарани в болница „Света Анна“, сред тях шофьорът на нелегалните мигранти и най-тежко пострадалият полицай.

Това е вторият тежък инцидент, при който бус с мигранти се блъска в полицейска кола. Преди два месеца двама полицаи загинаха в Бургас, след като бус с мигранти се вряза в автомобила им.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.