5 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Оставки в МВР: Полицай пострада тежко, блъснат от бус с мигранти

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават оставки. Това съобщи Тодоров на брифинг след тежкия инцидент на столичното Околовръстно шосе, при който бус с мигранти се блъсна в полицейски микробус. При катастрофата пострада тежко полицай.

Бусът с мигранти е бил преследван 50 км от полицейски патрул, който се е опитал да го спре на тунел „Траянови врата“ на автомагистрала „Тракия“. Още една патрулка се е включила в преследването от Ихтиман. Удареният бус е чакал встрани, също за да се включи в преследването.

Полицейската кола, в която се врязва буса, не се е опитвала да препречи пътя на нарушителите. Той е бил спрян на безопасно място, съобщи директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов

Комисар Милтенов заяви, че полицаите са били оборудвани с нужните средства, но не са имали лента за принудително спиране на превозно средство.

След удара общо трима служители на реда са пострадали – двама са били извън полицейския бус, а най-тежко раненият е бил вътре в него. От буса с мигрантите има четирима пострадали, сред които и шофьорът, които са в болница.

„Бусът с мигрантите се е движил по АМ „Тракия“ с доста висока скорост, не е изпълнявал полицейски разпореждания за спиране, бил е преследван от патрулни автомобили до самия инцидент. Вероятно с много висока скорост излиза от магистралата, за да се качи по Околовръстния път и на изхода от локалното платно удря полицейския бус“, обясни прокурор Иво Илиев. Тъй като няма спирачен път, според МВР вероятно шофьорът е загубил контрол при навлизане в завой, тъй като пътната настилка е била мокра.

След катастрофата петима души бяха закарани в болница „Света Анна“, сред тях шофьорът на нелегалните мигранти и най-тежко пострадалият полицай.

Това е вторият тежък инцидент, при който бус с мигранти се блъска в полицейска кола. Преди два месеца двама полицаи загинаха в Бургас, след като бус с мигранти се вряза в автомобила им.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.