Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„От сутрин до вечер слушаме как САЩ и ЕС са нашите спасители. Стига! Не сме идиоти“: Нешка Робева

Нешка Робева, Фейсбук: От сутрин до вечер слушаме как Русия е агресор, а САЩ и ЕС са нашите спасители. Какво търси САЩ в Афганистан, а в Сирия, а в Ирак, Либия и още и още и още?

Я стига!!! Изпростяхме, опростачихме се, но все пак не сме идиоти.

Вече трети ден се говори за поредната човешка трагедия. 18човека загинаха от задушаване и когато водещата от една телевизия попита г-н Посланика на Афганистан, защо? Защо рискуват живота си, отговорът беше очакван – защото и там го рискуват и то още повече.

Защо?

Спомняте ли си, как миротворците от САЩ /след като агресорът Русия се изтегли/ се самопоканиха и трайно настаниха в Афганистан, за да възцарят вечен мир и демокрация в една толкова измъчена страна… Поработиха известно време, поизбиха бившите си ученици, които от бунтовници се превърнаха в терористи… Неблагодарници такива… /Натрупаха оръжие за милиарди, за сметка на всички нас – данъкоплатците с евроатлантическо мислене и морал/ вместо да благодарят, взеха да се бият с благодетелите си?!

Боже?! Какво друго можеха да направят световно известните хуманисти? Като накараха хиляди да повярват в добротата на чичо Сам – духнаха, /помните ли отлитащите самолети и тичащите след тях хора, помните ли отчаянието на останалите, повярвали и служили на Америка? Изоставиха ги… Наградиха ги със смъртни присъди… За компенсация на останалите, оставиха дар за разбунения кошер от освирепял, разделен народ,, не фабрики, заводи, язовири, стабилна икономика, а – оръжие?! Оставиха оръжие… За милиарди… /Точно както сега снабдяват следващите вярващи с оръжие/, за да има мир!? Това се казва благотворителност. / За тези, които не знаят – Земята не може да понесе повече от милиард население…/

Че сме изпростели – изпростели сме /няма нужда да го повтарям, защото е факт/, но все пак, у народа ни са останали проблясъци от мисъл, останал е здрав разум, за да се досети… ? В този милиард няма място за такива, като нас.

Какво търси САЩ в Афганистан, а в Сирия, а в Ирак, Либия и още и още и още? Къде след тези революционери не пръкнаха пролети /арабски/, цветни революции, къде не съсипаха държави, които бяха добре устроени и където народите живееха нелошо? Кои от тези държави не ограбиха. Коя от всичките тези държави благоденства? Наистина ли не разбираме, че такива, като нас са им ненужни? Не разбираме ли, че дългото умуване – да вдигнат или не, санкциите от Сирия, /за да може човеците, които желаят да помогнат на други, умиращи под развалините, да изпратят помощи/, имаше една цел – смърт? Колкото може повече смърт!.

Миролюбците от САЩ, владеят петролните кладенци, житницата, водата на Сирия /не, те не са агресори?/, а хората гинат и преди заетресението. Помагат ли?…

Налагат санкции?!…

Там хора умират от студ, глад, върлува холера…

Наистина ли не разбираме, че се извършва геноцид? Наистина ли не разбираме, че цели народи живеят в концлагери, че след като са ги насъскали един срещу друг, ги даряват с оръжие – да свършат мръсната работа сами? Има ли глупаци, които да вярват, че САЩ и Англия ни смятат за партньори?

Я, стига!

Под слънцето нищо ново…

От сутрин до вечер слушаме едно и също – Русия е агресор, САЩ и ЕС, са нашите спасители? Партньори?!!

Дали?

Дядо Вазов го е казал. /“Векът“/

И все пак – по-добри сме отколкото очакваха от нас. България – бедната, обрулена България, изпрати самолет. Помогнахме и ще го правим, точно защото сме бедни… Защото минаваме през страданието…

Посолството на Сирия продължава да събира помощи и тази седмица. Занесете, изпратете, помогнете… За Сирия няма открити сметки – „хуманистите“ на разрешават, но за Сирия се събират и носени /запазени/ дрехи, храни, лекарства.

Вярвам, че нашето правителство ще изпрати още един самолет, ако е необходимо и още един…

Защото по-добре самолети, които дават живот, отколкото такива, които сеят смърт.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.