Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Отнеха титлата „Мис България“ от Елизабет Кравец

„Мис България” 2023 Елизабет Кравец е лишена от титлата си, обявиха на Фейсбук страницата си организаторите на конкурса. Като мотиви те посочват неспазване на задълженията на Елизабт Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията „Мис България“. Изборът й предизвика дебат в социалните мрежи, тъй като има украински корени. Организаторите посочват следните мотиви:

„За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията налагани от дадената й титла.

В резултат на това организацията „Мис България“ понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива.

След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност. В резултат на това, г-н Гаел Бонел Санчез няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Елизабет Кравец, като това решение влиза в сила незабавно”, посочват от организацията.

Считано от 3 юни г-ца Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България“ в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си. Първата подгласничка, г-ца Илияна Борисова, ще поеме титлата на „Мис България“ и ще изпълнява отговорностите, свързани с короната.

„Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности. Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина.

Уверяваме ви, че то не е взето с лекота. Нашият основен ангажимент е насочен към принципите на справедливост, чест и положително представяне на нашия конкурс. Г-н Санчез е инвестирал значително, за да укрепи престижа на този конкурс за красота, който донесе признание на г-ца Елизабет Кравец. За съжаление, тя се възползва от тази възможност, без да вземе предвид организацията и нейните ценности.

Желаем на г-ца Елизабет Кравец, бивша „Мис България“, всичко най-добро в бъдещите и начинания. Многократно сме я уведомявали за проблемите и се надяваме, че тя разбира и уважава основанията за взимане на това решение. Благодарим ви за разбирането и продължаващата подкрепа към организацията „Мис България”, добавят още организаторите на конкурса.

От съобщението не става ясно с кои действия Елизабет Кравец е уронила имиджа на конкурса. На страницата й в Инстаграм обаче е добавена към видео реклама на марка дрехи, което предизвика негативни коментари в социалната мрежа.

Рекламата показва как Кравец се вози в последен модел „Мерцедес“ и носи чанта, пълна с пари, на мъж, който пали пура със запалена банкнота евро. „Носиш ли ги“, пита „Мис България“ мъжа, представител на модния бранд. Той отговаря: „Парите“. Кравец е представена в рекламата като „Мис България“, а не с нейното име. След като дава чанатата с парите, тя получава куфар с дрехи. Чуват се полицейски сирени и стрелба. Видеото завършва с дрехите на модния бранд на земята с надпис: „Престъпна колекция“. Ползватели в Инстаграм коментират, че изгореното евро е истинско и парите трябва да се дават за благотворителност.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.