Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Отново пожар в оръжеен склад на Емилиян Гебрев

Пожар в склад за военни материали, собственост на Емилиян Гебрев, е предизвикал взривове край Карнобат тази нощ. Преди една година отново пожар предизвика взрив в друг склад, но за боеприпаси на същото място. При пожара помещението е изгоряло напълно. Няма пострадали.

В склада е имало военни материали за производство на отбранителни продукти, каза за БНР Емилиян Гебрев, собственик на оръжейния завод „Емко“:

„Някъде около полунощ – в 00:45 ч., един непонятен силен пожар избухва. Слава Богу, че няма наранен човек, слава Богу, че няма обгазен, няма нищо. Всичко е наред. Естествено, в склада нали го няма, но това не е най-важното. По-важното е, че с хората всичко е наред. В склада е имало военни материали и поради тази причина не е имало класическите взривове, които са с боеприпаси, дълго време продължават и летят на най-различни посоки. Няма такова нещо. „

До момента не е ясна причината за пожара в склада за боеприпаси, който горя и преди година.

„Това е непонятно нещо, което се е случило. Както и предишният пожар беше абсолютно непонятен и странен. Това е, което знам. Нищо повече не знам, защото нито са ме информирали разследващите досега какво е било, нито е имало някакъв разговор с тях, нито нищо. А пък това е от няколко часа“, коментира още Гебрев.

Районът около взривения склад е ограден и недостъпен. Складовете за военни материали и боеприпаси се намират на 6-7 километра от Карнобат в местността „Погребите“. Случаят се разследва от ДАНС.

Емилиян Гебрев е един от оръжейните търговци в България, чиито оръжия стигат до Украйна чрез реекспорт от трета държава.

Още по темата: Кой и как изнесе български оръжия за Украйна: документи 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.