Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Отново скандал с подчинен на Тагарев, този път с Българската православна църква

Нов скандал, свързан с министерството на отбраната след скандала в „Пирогов“. Друг подчинен на Тодор Тагарев – директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски, е забранил на Военния телевизионен канал (ВТК) да показва кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията.

Според Миленски в нея нямало попове, равини и имами и не било редно на зрителите да се показват църковни ритуали, пише „Гласове“.

Владимир Миленски (член на Атлантическия съвет) се води за изключително приближен до министър Тагарев. В биографията му пише, че е „бивш офицер от Българската армия, бивш директор „Отбранителна политика, със значителен опит в областта на отбранителната политика в трудния преходен период на подготовката и присъединяването на България към НАТО и ЕС.

Той е сред първите български офицери, заемали международна длъжност в в щаб на НАТО още преди членството на България в Алианса; в продължение на три години е работил в Постоянното представителство на България в ЕС, където е бил национален представител в Политико-военната работна група на Съвета на ЕС, ангажирана с подготовката всички въпроси от политиковоенен характер касаещи общата външна политика за отбрана и сигурност на съюза.“

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.