Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Отстраниха пътен шеф във Варна заради преасфалтираното място на катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков

Пътният участък край Варна, където джипът на НСО с Кирил Петков се блъсна с друг автомобил, чийто шофьор загина, а съпругата на починалия беше тежко ранена, е преасфалтиран. За това съобщиха местните хора и публикуваха снимки във Фейсбук.

“АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен – убитият е виновен, властта е невинна!”. Това написа във Фейсбук Красимир Костов и публикува снимка на асфалтирания участък.

Служебният премиер Димитър Главчев поиска незабавна проверка. Премиерът заяви, че очаква в спешен порядък писмените обяснения, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, се казва в съобщение на министерството.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот, заявиха от МРРБ.

Министърът на регионалното развитие е изпратил и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

  1. държава ли е това или уюво точило,да ви еба майката?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.