Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пълното видео с Димитър Стоянов: журналистът първи налита на бой и вади пистолет след забележка за неправилно паркиране

Пълното видео от инцидента с журналиста Димитър Стоянов, публикувано във Фейсбук, показва, че той първи посяга на бой и вади пистолет срещу мъж, който му прави забележка за неправилно паркиране. Вчера прокуратурата повдигна обвинение срещу Стоянов за хулиганство и заплаха за убийство с боен пистолет. Той беше освободен под парична гаранция от 5000 лв.

СДВР дадоха пресконференция по случая. „Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в „Пирогов“. Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в „Пирогов“ и след това е задържано“. Това заяви директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов. Според него забавянето на журналиста е повече от 4 часа.

Димитър Стоянов разказа своята версия за случилото се.

„Имах два избора – или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам“, каза журналистът пред БНР. – „Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт“. Така той обясни своята версия защо е извадил пистолет.

„Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитвах да си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак“, разказа Димитър Стоянов.

Той отрече да е знаел, че мъжът е служител на НАП. „Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в „Пирогов“ и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих“, каза Стоянов.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.