Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Парламентът гласува да се актуализират военновременните формирования „заради променената среда за сигурност“

На закрито заседание парламентът обсъжда проект на решение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили. Вносител е Министерският съвет. Заседанието в тази част е закрито, защото приложението към проекта на решение е с ниво на класификация – поверително, обясни председателят на Народното събрание Росен Желязков.

На базата на променената среда за сигурност се актуализират военновременните формирования, обяви пред журналисти началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който участва в отбелязването на патронния празник на Военната академия „Г. С. Раковски“. На същото събитие служебният министър на отбраната Атанас Запрянов  пък обяви, че няма политическо решение за връщане на наборната военна служба, както и че иска повишение на военните разходи до 2,5% от БВП.

„Става въпрос за изпълнение на задължението на Народното събрание по определяне на числеността на въоръжените ни сили за мирно и военно време“, обясни служебният военен министър Атанас Запрянов за добавената точка в дневния ред на парламента.

В точката ще бъде разгледан комплектът от военновременни формирования, които допълват мирновременния ни комплект за защита на страната ни и по този начин окончателно ще се дефинира числеността на въоръжените сили във военно време, коментира Запрянов.

„Няма нищо извънредно, ние имаме такива военновременни формирования, гласувани от парламента през 2013 г. Говорим за военно планиране при съвременните условия и коригиране, развитие на едни способности, замяна на други. С този си акт парламентът ще ни задължи да формираме, окомплектоваме и да поддържаме мобилизационен резерв за тях, заяви министърът.

Още по темата: Тайно се бракуват оръжия от резерва на армията ни и се изнасят през трети страни за Украйна 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.