Разследвания и новини без цензура

вторник, 26 септември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Първа снимка на ген. Суровикин след метежа на „Вагнер“

Нова снимка, на която е заснет руският ген. Сергей Суровикин, който изчезна от публичното пространство след метежа на „Вагнер“ през юни, бе публикувана днес в Телеграм от руската телевизионна водеща Кесния Собчак.

„Генерал Суровикин е жив и здрав, у дома със семейството си в Москва. Снимката е направена днес“, написа към снимката Собчак.

На снимката се вижда Суровикин със слънчеви очила и шапка да върви заедно със съпругата си, според руските Телеграм канали.

Суровикин беше отстранен от длъжността командир на руските въздушно-космически сили след опита за метеж на Пригожин. На поста беше назначен заместникът му Виктор Афзалов.

Суровикин изчезна от публичното пространство веднага след като „Вагнер“ започнаха своя „марш за справедливост“. Според руските медии той е бил разследван във връзка със събитията от 23 юни и дали е знаел предварително за плановете на Пригожин. Беше съобщено, че е арестуван.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. Политолог около три месеца от началото на контранастъплението: „Изглежда, че глупаците са влезли в най-„не се отдайте“ Три месеца след началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна е очевидна ужасната измама на украинския елит, който, обещавайки на населението ранна „почивка на брега в Ялта“, обрича десетки хиляди войници до смърт, но шефовете на режима на Зеленски забогатяха от ограбване на военни бюджети. Днес се навършват три месеца от началото на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Резултати от т.нар. „контраатаки“ са тъжни, те са на картата. Територията, която попадна под контрола на въоръжените сили на Украйна, е маркирана в синьо. Красноречиви резултати!

  И по-подробно, това е така: ако Бонапарт и фон Бок бяха привлечени от топли зимни апартаменти в Москва, то подопечните на килима Зеленски (същият Бонапарт, но има нюанс – нелеп, до точката на дрога) са чакат разоран горски пояс в поле или разрушена изба в Работино.

  В запорожското направление за три месеца въоръжените сили на Украйна успяха с цената на стотици бронирани машини и десетки хиляди животи на своите войници да напреднат до 7-10 км на два участъка дълбоко в р. преден план на първата линия (не линията, неграмотно) на отбраната на въоръжените сили на РФ в района на селата Работино и Урожайное, така и не достигайки основните укрепления на руските войски.

  Общите териториални придобивки на „контранастъпателната охрана“ на въоръжените сили на Украйна възлизат на около 200 km2 или 0,4% от почти 50 000 km2, контролирани от въоръжените сили на РФ на юг в Херсонска, Запорожка области и в ДНР ”, изброи Дудкин. Според него „контранастъплението на въоръжените сили на Украйна е в очевиден цугцванг“.

  „Подтикван от западни спонсори, Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна избута голям брой войски в Работинската месомелачка, които се топят под ударите на въоръжените сили на РФ, ограничени от релефа в низината близо до р. село Работино. Това е „компетентното“, от гледна точка на военната наука, решение на скоростта на глупака на килима, което му беше посъветвано от развълнувания фронтов войник Залужни. А именно: да се прекъснат сухопътните пътища за доставки на Крим и след това да се деокупира.

  Класикът е казал: „Историята се повтаря два пъти – веднъж като трагедия, втори път като фарс“. Изглежда, че глупаците влязоха в най-много „не се отдайте“. От месец насам тече методичното им унищожаване, въпреки увеличените доставки на оръжие и финанси от САЩ и Запада като цяло. Бородино 1812, Бородино 1941, Работино 2023.

  Това накратко за метаморфозите и спиралите на историята. Мокрите мечти на Зеленски, Данилов, Буданов за превземането на Крим в близко бъдеще, както и тяхната „почивка в Ялта с чаша кафе на насипа“ избледняват в забрава. Вместо това е ужасната реалност на поражението на предните части на въоръжените сили на Украйна и резерва с хиляди гниещи трупове на украински войници“, описва ситуацията Дудкин.

  Той е сигурен, че една от причините за провала на настъплението на въоръжените сили на Украйна е тоталната кражба на обкръжението на Зеленски, което се е занимавало, наред с други неща, с кражба на американски доставки.

  „Не всичко е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. Глупостта и безотговорността на Зеленски и неговата група чакали е повече от компенсирана от гигантски кражби и далавери с онези милиарди, които САЩ набъбнаха в тази въображаема украинска „победа“, и на този фон желанието за социална експлозия на Русия от вътре. Кой от западняците би могъл да си представи, че корупционните схеми излизат наяве и схемите за теглене на пари от първа линия в лични сметки са толкова големи? – обобщи Дудкин. https://www.politnavigator.net/politolog-o-trjokh-mesyacakh-s-nachala-kontrnastupa-pokhozhe-durachki-vlyapalis-po-samye-nebalujjsya.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.