Разследвания и новини без цензура

събота, 2 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пътник отвори аварийния изход на самолет по време на полет (ВИДЕО)

Девет души бяха хоспитализирани с наранявания, след като пътник отвори авариен изход на самолет на Asiana Airlines точно преди кацане, предизвиквайки паника сред пътниците. Мъжът е задържан веднага след приземяването на самолета.

Инцидентът се е случил на самолет Airbus A321-200, пътуващ за Тегу, Южна Корея в петък следобед, когато пътник е отворил люк от лявата страна на самолета, докато се е спускал, причинявайки нахлуване на вятър в кабината.

Кадри от злополуката бяха разпространени в социалните мрежи, показвайки пътници, които се държат за поставките за ръце на седалките, докато аварийният изход е отворен. Някои хора на борда са припаднали, според съобщения в местната преса, докато служител на пожарната служба в Даегу заяви, че девет тийнейджъри са били докарани в болница заради проблеми с дишането.

Макар никой да не е сериозно ранен и самолетът да се е приземил безопасно, инцидентът е предизвикал паника, като един от пътниците разказва пред Yonhap News: „Мислех, че самолетът ще експлодира“.

Полетът на Asiana Airlines е превозвал 48 ученици, пътуващи за национално спортно състезание. „Децата трепереха и плачеха панически“, разказа майката на едно от децата. – „Тези, които седяха близо до изхода, трябва да са били шокирани най-много.“

Пътникът, отворил аварийния изход, мъж на около 30 години, беше арестуван за нарушаване на законите за авиационна безопасност веднага, след като самолетът кацна на международното летище в Даегу. Съобщава се, че мъжът е признал, че е отворил нарочно аварийната врата, но не е обяснил защо.

Служител на южнокорейското министерство на транспорта по-късно заяви, че изходът е можел да бъде отворен, тъй като самолетът е загубил височина, когато налягането в и извън кабината е било почти същото. Самолетът е бил на минути от кацането, когато люкът е бил отворен, съобщиха от авиокомпанията, отбелязвайки, че инцидентът се е случил на около 200 метра над земята.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.