Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пеевски: ДАНС незабавно да установи защо руска телевизия е допусната да снима в София

Сигнал до министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС за „незабавно установяване на това как на територията на България е допуснат да работи екип на телевизия “Русия 1” подава председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски“, съобщиха от пресцентъра на партията.

За качените в YouTube материали, заснети в центъра на София, съобщи бившият посланик на България в Русия Илиян Василев, преквалифицирал се в русофобски медиен анализатор.

„Приемам като провокация към правовия ред и зачитането на европейските ценности и санкциите срещу Русия възможността екип на медия, забранена за излъчване на територията на ЕС, рупор  на руската военна машина, да излъчва от центъра на София“, се казва в сигнала на Делян Пеевски.

„Изразявам остро възмущение от този акт, като настоявам ръководството на Министерство на вътрешните работи и ДАНС незабавно да извършат спешна проверка за установяване на обстоятелствата и фактите по този случай“, продължава сигнала на Делян Пеевски.

„Напомням, че Русия обяви България за неприятелска държава, а преди два месеца Москва изгони кореспондента на БНР“, пише депутатът от ДПС.

Българският журналист беше изгонен в реципрочен отговор на изгонването от Бългрия на руски журналист – кореспондента на „Российская газета“ в София, но това не е посочено в сигнала.

„Очаквам ръководството на държавна агенция “Национална сигурност” да извърши проверка във връзка със своите правомощия и да изпълни своите задължения, като с действията си защити националната сигурност на страната и евроатлантическата й принадлежност“, настоява Делян Пеевски.

„Проявата на недостатъчна активност при подобни провокации е лош сигнал към нашите евроатлантически партньори, както и поставя под риск от влиянието на хибридните атаки обществения ред и застрашава сигурността и суверенитета на България“, пише той.

Преди дни Пеевски поиска спиране на излъчването на интервю на руската посланичка Елеонора Митрoфанова по БНР, след като от украинското посолство сезираха парламента и всички институции, че е взето такова интервю. В отговор БНР спря излъчването на интервюто.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

4 COMMENTS

  1. Писна ми това корумпирано прасе да казва кой – какво да прави в държавата!
    То бива лизане на краварски задници, ама това неговото на нищо не прилича!
    И станалите лекете – Простото Кире, Кокорчо, Тиквето и сие направо ни вкарват в кюпа завинаги!

  2. Мама ти педераска фашиска долна свиня турска вън от България изрод педераски

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.