Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пеевски изключи 17 депутати, ДПС стана четвърта сила в НС, няма да получи мандат за кабинет

Конфликтът между Ахмед Доган и Пеевски доведе до разцепването на парламентарната им група. Депутатите от ДПС, подкрепящи Пеевски, гласуваха решение за изключване от състава на групата на 17-те народни представители, лоялни на Доган.

Изключените депутати са Ализан Яхова, Анджей Джандев, Валентин Тончев, Джевдет Чакъров, Едис Даудов, Ердуан Мехмед, Ешереф Ешереф, Левент Мемиш, Марио Рангелов, Мехмед Салим, Павлин Кръстев, Севим Али, Тимур Халилов, Фатме Рамадан, Хабибе Расим, Хайри Садъков и Юсеин Вейселов. Гласували са 25 народни представители, против и въздържали се няма.

Решението от заседанието на парламентарната група на ДПС беше обявено от парламентарната трибуна от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Това променя подредбата на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание, съобщи Кирова.

С изключването на 17 депутати ДПС остава с 25 и така става четвърта парламентарна сила по брой на народните представители. ПП-ДБ става втора и ще получи втория мандат за съставяне на правителство. „Възраждане“ са трети.

Вчера почетният председател на ДПС поиска Делян Пеевски да подаде оставка като съпредседател на партията заради „мутренски подход“ , свързан със заплахи към семействата и отнемане на бизнеса. Пеевски отговори, че няма да подаде оставка и няма да се предаде. В отговор сайтът на ДПС изтри изявленията на Делян Пеевски и качи вчерашното изявление на Доган.

„Колективните органи на ДПС ще заседават, предполагам с участието на почетния ни председател, така че ще се вземат съответните решения“, съобщи другият съпредседател на партията Джевдет Чакъров пред журналисти в Народното събрание.

„Централният съвет на ДПС ще вземе решение за отстраняването на Делян Пеевски, обяви и изключеният от парламентарната група на движението Рамадан Аталай.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.