Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пеевски: Няма да допуснем референдум за еврото

„Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан. Това би означавало референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС няма да допусне това“. Това заяви председателят на парламентарната група на движението Делян Пеевски. По-рано днес „Възраждане“ и ИТН обявиха, че внасят проекторешение за нов референдум за запазване на българския лев.

Макар че двете партии заемат различни позиции по въпроса, проекторешението се внася и от двете парламентарни групи. „Възраждане“ са против приемането на еврото, а ИТН искат да влезем в еврозоната, когато сме готови. От партията на Слави Трифонов заявиха, че биха гласували „против“, но имат принципното убеждение, че трябва да се състои допитване до народа.

От позицията на Делян Пеевски обаче става ясно, че народът не трябва да има думата, защото политиците вече са поели ангажимент да въведат еврото.

„Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. ДПС категорично стои зад тази позиция и заявявам, че ние сме против опитите на антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”, каза той.

„Като страна членка на ЕС сме приели ангажимент да въведем единната европейска валута с подписването на договора за присъединяване към ЕС. В този смисъл референдум „за“ или „против“ еврото би означавало, референдум „за“ или „против“ членството ни в ЕС. ДПС категорично няма да допусне това“, заяви Пеевски.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

4 COMMENTS

  1. Щом не допускате ще гледаш еврото през крив макарон!!!

  2. Как така БЕ ПРАСЕ!? В Конституцията е записано,че щом са събрани подписи на над 400 000души ще има референдум.БЕЗ ГЛАСУВАНЕ В НС!!!Кой си ти бе!!??Не си собственик нито на държавата,нито на хората родени в нея.Няма и да бъдеш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.