Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пеевски поиска СЕМ да цензурира БНР и да спре интервю на Митрофанова

Депутатът от ДПС Делян Пеевски поиска СЕМ да се самосезира и да не позволи руската посланичка Елеонора Митрофанова да даде интервю пред БНР утре.

Руската посланичка е поканена да гостува утре в предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин. На страницата си от предаването съобщават, че някои от въпросите ще са какъв ще бъде ефектът от свалянето на Паметника на Съветската армия върху българо-руските отношения, кои са били най-важните акценти от годишната пресконференция на Владимир Путин и отказала ли се е Русия от задълбочени контакти със запада.

От предаването на БНР са изпратили и покана на посланичката на Украйна Олеся Илашчук. От украинското посолство публикуваха изявление до медиите, че отказват предложеното им от БНР право на отговор и че са сезирали всички институции в България, като дори са се обърнали към Народното събрание, защото според тях вземането на интервю от руски дипломат е „нарушение на етичните стандарти на журналистиката“.

Изявлението на ДПС и Делян Пеевски не закъсня. „Изразявам голямата си тревога от анонса за предстоящо гостуване на руския посланик в ефира на една от най-влиятелните обществени медии – БНР“, се казва в изявлението на Пеевски.

Според него СЕМ трябва да се самосезира и да не допусне излъчване на интервюто, защото това щяло да подкопае националния ни суверениет и защото руската посланичка е „представител на държава-агресор, която освен въоръжена война срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.