Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пеевски пусна алтернативен сайт на ДПС, след като беше изтрит от този на партията

Сайтът на ДПС изтри всички новини за Делян Пеевски. По-рано днес Пеевски и част от депутатите от парламентарната група на ДПС изключиха 17-те народни представители, които минаха на страната на Ахмед Доган.

След като Пеевски беше изтрит от сайта на движението, последва ответен отговор – той пусна алтернативен сайт на партията, на който са качени всички негови изказвания.

Новият сайт dpsbg.eu качва информация за Пеевски, а оригиналният dps.bg  – информация за почетния председател, като на началната страница е писмото на Ахмед Доган от вчера, в което той иска оставката на Пеевски и още петима членове на движението. След няколко часа обаче изтритото съдържание за Пеевски беше върнато обратно на сайта на партията.

На новия сайт, който е пуснат от Пеевски, има раздел за изявления на почетния председател, като последното от тях е 3 януари 2024 г.

„В устава на нашата партия има един член за ролята и мястото на почетния председател, който липсва в другите партии: „Основателят и първи председател на ДПС е почетният председател на партията“. Това каза Хасан Азис, член на Централния съвет на ДПС и бивш дългогодишен кмет на Кърджали. Това означава, че по устав Доган е първи председател на ДПС.

По устав почетният председател може да свика заседание на Централното бюро и други колективни органи. Другият съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров коментира, че това ще се случи до няколко дни, след като той и още 16 депутати бяха изключени от Пеевски и подкрепящите го народни представители от парламентарната група на ДПС.

Междувременно разцеплението в ДПС доведе до ново разпределение на силите в парламента: ПП-ДП стават втора по брой депутати група и президентът трябва да връчи втория мандат за съставяне на правителство на тях. Трети са „Възраждане“, а ДПС вече са четвърти.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Свинята отива на заколение. Не му се вярва, но това го чака.
    Всички които ви използваха в момента в който няма да бъдите нужни ви чака това ЗАКОЛЕНИЕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.