Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пентагонът съобщи за 366 инцидента с НЛО за последната година

Американските правителствени агенции отбелязаха значително увеличение на инцидентите с неидентифицирани летящи обекти (НЛО) между 2021 и 2022 г., отчасти поради по-доброто разбиране на заплахите, които могат да представляват, пише в некласифицирана версия на нов доклад на Пентагона.

Документът, озаглавен „Годишен доклад за неидентифицираните въздушни явления за 2022 г.“, е изготвен от Службата на директора на националното разузнаване на Пентагона. Общо тя обхваща 510 явления, свързани с НЛО, документирани до края на август 2022 г.

Този брой включва и 144 инцидента, които са разгледани през 17-те години преди март 2021 г. и са отчетени в предварителна оценка от Пентагона. Въпреки това, между тази дата и август 2022 г. броят на докладваните наблюдения на НЛО е скочил, достигайки 366.

Документът частично приписва това увеличение на „по-доброто разбиране на възможните заплахи, които НЛО може да представляват, например като потенциални платформи за събиране на информация от врагове (на САЩ)“. Друга причина е „намалената стигма около докладването на НЛО“, се добавя в доклада.

От 366 новорегистрирани инцидента, 26 са характеризирани като безпилотни летателни системи или обекти, а 163 са идентифицирани като „балонни или балонни единици“. Други 6 са приписани на объркване. Пентагона не е успял да обясни останалите 171 инцидента.

В доклада се казва още, че „събитията, свързани с НЛО, продължават да се случват в ограничено или чувствително въздушно пространство, подчертавайки възможните опасения за безопасността на полетите или дейността по събиране на информация от противници“. В този смисъл Вашингтон „ще продължи да разследва всякакви доказателства за възможно участие на чуждестранно правителство в събитията, свързани с НЛО“, пише в документа.

През октомври „Ню Йорк таймс“ съобщи, позовавайки се на неназовани американски служители, че се смята, че най-скорошните инциденти с НЛО произтичат от чуждестранни операции за наблюдение, метеорологични балони или просто въздушни боклуци. Сю Гоф, говорителка на Пентагона, заяви тогава, че докато правителствените агенции правят всичко възможно, за да идентифицират НЛО, техните сензори често не са в състояние да съберат „достатъчно информация, за да направят положителна атрибуция“.

През декември Департаментът по отбрана на САЩ заяви, че макар да е получил много съобщения за необясними въздушни явления, той не е открило никакви доказателства за извънземна активност.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.