Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пентагонът разсекрети видео с НЛО, заснето от военен дрон над Близкия Изток

Пентагонът разсекрети видео, заснето от американски дрон MQ-9 Reaper, който се е натъкнал на неидентифициран летящ обект (НЛО), приближаващ се над Близкия изток. Инцидентът, за който беше съобщено миналата година, е първата подобна среща на безпилотен самолет с това, което военните преименуваха на Необясними аномални явления (Unexplained Anomalous Phenomena – UAP). Видеото е публикувано на сайта за видео съдържание на Пентагона. Според описанието то е заснето на 12 юли 2022 г., като точната геолокация не е посочена.

Обяснявайки съдържанието на видеото по време на изслушване в Сената, Шон Къркпатрик, директор на Службата за разгадаване на аномалии на Пентагона (AARO), изброи атрибутите на яркото и блестящо „метално кълбо“, което военният дрон е засенел като „сферично UAP“.

„Сребърно. Полупрозрачно. Метално. 10 000 до 30 000 фута [във въздуха], не се откриват топлинни отработени газове“, каза той, отбелязвайки, че обектът се е държал „в съответствие с други наблюдения на метални кълба в региона“.

Къркпатрик не изключи, че кълбото може да бъде „вражеска революционна технология“, но призна, че скоростта и дизайнът му са впечатляващи.

Къркпатрик намекна пред Сената, че дори е предупредил служителите на Министерството на отбраната и разузнаването, че чуждестранните противници на САЩ имат технология, за която Вашингтон изобщо не знае.

Службата за разгадаване на аномалии (AARO) беше създадена през юли с цел обединяване на всички усилия на Министерството на отбраната и други федерални агенции за откриване, идентифициране и разгадаване на „аномални, неидентифицирани космически, въздушни, подводни и други обекти“. Департаментът беше създаден със законопроект на Сената предишната година, задължаващ американските разузнавателни агенции да разследват „неидентифицирани въздушни явления“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.