Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Пентагонът разсекрети видео с НЛО, заснето от военен дрон над Близкия Изток

Пентагонът разсекрети видео, заснето от американски дрон MQ-9 Reaper, който се е натъкнал на неидентифициран летящ обект (НЛО), приближаващ се над Близкия изток. Инцидентът, за който беше съобщено миналата година, е първата подобна среща на безпилотен самолет с това, което военните преименуваха на Необясними аномални явления (Unexplained Anomalous Phenomena – UAP). Видеото е публикувано на сайта за видео съдържание на Пентагона. Според описанието то е заснето на 12 юли 2022 г., като точната геолокация не е посочена.

Обяснявайки съдържанието на видеото по време на изслушване в Сената, Шон Къркпатрик, директор на Службата за разгадаване на аномалии на Пентагона (AARO), изброи атрибутите на яркото и блестящо „метално кълбо“, което военният дрон е засенел като „сферично UAP“.

„Сребърно. Полупрозрачно. Метално. 10 000 до 30 000 фута [във въздуха], не се откриват топлинни отработени газове“, каза той, отбелязвайки, че обектът се е държал „в съответствие с други наблюдения на метални кълба в региона“.

Къркпатрик не изключи, че кълбото може да бъде „вражеска революционна технология“, но призна, че скоростта и дизайнът му са впечатляващи.

Къркпатрик намекна пред Сената, че дори е предупредил служителите на Министерството на отбраната и разузнаването, че чуждестранните противници на САЩ имат технология, за която Вашингтон изобщо не знае.

Службата за разгадаване на аномалии (AARO) беше създадена през юли с цел обединяване на всички усилия на Министерството на отбраната и други федерални агенции за откриване, идентифициране и разгадаване на „аномални, неидентифицирани космически, въздушни, подводни и други обекти“. Департаментът беше създаден със законопроект на Сената предишната година, задължаващ американските разузнавателни агенции да разследват „неидентифицирани въздушни явления“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.