Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Песков: Москва е готова за преговори с Украйна

Москва, както и преди, остава готова за преговори с Киев и би предпочела да постигне изпълнението на исканията си с политически и дипломатически средства, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

„Президентът многократно е казвал, че за нас най-важното е да постигнем целите си. И, разбира се, бихме предпочели да направим това предимно с политически и дипломатически средства. Ето защо ние оставаме готови за преговори“, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той подчерта, че преговорният процес е бил прекъснат от украинската страна: „Те сами признаха, че това е направено по поръчка на Великобритания, британците. Следователно ситуацията е съвсем очевидна“

Говорителят на Кремъл визира интервю на Давид Арахамия, ръководител на парламентарната група на партията на Володимир Зеленски „Слуга на народа“, участвал в преговорите с Русия през март 2022 г. Депутатът заяви, че „войната в Украйна можеше да приключи още през пролетта на 2022 г., ако Украйна се беше съгласила на неутралитет“. Попитан защо Киев отказа да се съгласи с условията на Русия, Арахамия отговори, че това решение е повлияно и от тогавашния британски премиер.

„Освен това, когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде в Киев и каза, че няма да подписваме нищо с тях и просто да воюваме“, обясни Арахамия.

Още по темата: „Билд“: Огромни проблеми и недоволство в украинската армия

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.