Разследвания и новини без цензура

вторник, 23 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Петър Волгин става говорител на най-новата група в Европарламента

„Вчера 25 евродепутати от 8 държави (България, Германия, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Литва и Франция) учредиха нова парламентарна група – „Европа на суверенните нации“, съобщи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той уточни, че „Възраждане“ е инициатор за създаването на групата и че по формирането й се работи вече от една година. В новата парламентарна група „Възраждане“ е втората по-големина партия и поради тази причина има зам.-председател – Станислав Стоянов. Говорител на групата ще бъде Петър Волгин.

Според Костадинов другата седмица към нея ще се присъедини още една държава – Испания, и групата ще стане 28 души. До края на септември ще се присъединят още един германец и още един словак, и така ще се увеличи до 30 души. Отделно от това се водят разговори с още 7 държави, като амбициите ни са до края на годината ЕСН да достигне минимум 45 човека от 17 държави, каза Костадинов.

Минималният брой членове за образуване на политическа група в Европейския парламент е 23, като трябва да са представени най-малко 1/4 от държавите членки на ЕС. Евродепутатите от „Възраждане“ са Станислав Стоянов, Петър Волгин и Рада Лайкова.

„Предстои и най-важното – учредяване на обща европейска суверенистка партия. Единствената номинация за неин лидер е на евродепутата от Възраждане Станислав Стоянов. От вчера „Възраждане“ е първостепенен европейски фактор. Предстои най-важното – вземането на властта в България“, заяви Костадинов.

Преди дни и унгарският премиер Виктор Орбан обяви създаването на нова група в Европейския парламент заедно с десни партии от Австрия и Чехия.

Новата група, която ще се казва „Патриоти за Европа“, включва „Фидес“, партията, ръководена от Орбан; най-големия опозиционен блок в Чехия ANO, председателстван от бившия премиер на страната Андрей Бабиш; и Австрийската партия на свободата (FPO), оглавявана от Херберт Кикъл.

Още по темата: 60 000 евро на месец: Евродепутат разкри колко пари получава в Европарламента 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Само така! Психо-„либералите“ се смяха на Волгин, когато каза, че е възможно да участват в учредяването на нова партия в ЕП. Обясняваха, колко сме били малки и как това било невъзможно и други комплексарски чуждопоклоннически изказвания. Същото направи и Орбан от Унгария с учредяването на „Патриоти за Европа“. Сигурно и в Унгария се намират евроатлантици, които обясняваат, че Унгария е малка и нищо не зависи от нея… Това е начинът – обединение и съпротива срещу разрушаването на традиционното семество, християнските ценности, земеделието и националния суверенитет на държавите в Европа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.