Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Pfizer пуска иРНК ваксина и срещу грип при 1,6 млн. нежелани реакции от иРНК ваксината срещу Ковид

До края на годната Pfizer пуска на пазара иРНК ваксина и срещу грип. Новината идва на фона на тревожните данни, констатирани в докумети на Pfizer, изискани от Европейската комисия по лекарствата. Според тях фармацевтичният гигант е констатирал над 1,6 млн. нежелани реакции в почти всеки орган на човешкото тяло след ваксинация с иРНК ваксините срещу Ковид.

„През септември 2022 г. Pfizer започна да набира доброволци, които да участват в клиничното изпитание във Фаза 3 за кандидат за иРНК ваксина срещу грип“, съобщи Джон Маклафлин, вицепрезидент на компанията. Той отгаваря за програмата за иРНК Ковид/Грип ваксините на Pfizer.

“Надеждата е, че учените ще могат да разработят ваксина срещу грип по-бързо и с по-точно съвпадение на щама с циркулиращите щамове през сезона, отколкото тези, които понастоящем са на разположение. Такъв, който също може да предизвика по-силен имунен отговор“, твърди вицепрезидентът на Pfizer.

„Тъй като тези вируси продължават да се адаптират, това, което наистина има значение, е колко добре ваксината съответства на щамовете, които циркулират в момента“, каза Маклафлин. – „И скоростта, с която можете да се справите, определя успеха на ваксинационната програма.“

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла прогнозира, че тази нова технология ще бъде достъпна за внедряване до грипния сезон през тази година.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.