Разследвания и новини без цензура

неделя, 2 април, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

По 75 000 долара за смяна на пола плаща правителството на Канада

Канадското правителство финансира операции за сяна на пола на служители на федералната обществена служба, които са транссексуални. От 1 юли всеки транссексуален служител получава здравно обезщетение до 75 000 долара за процедури за „утвърждаване на пола“, като например операции за смяна на пола. Новината е публикувана на сайта на канадското правителство като „Подобрения и промени в плана за обществено здравеопазване“.

Канадската животозастрахователна компания, която администрира Плана за обществено здравеопазване, ще започне да покрива „медицински необходими“ интервенции за хора на „пътувания за утвърждаване на пола“, които не са обхванати от техния  план за здравеопазване.

Грижите за „потвърждаване на пола“ включват операции за промяна на пола и хормонални терапии, за да помогнат на хората да приведат пола си в съответствие с тялото и физическото си представяне.

Новите промени в плана за здравеопазване на Канада не уточняват конкретно какви процедури ще бъдат обхванати. Например, някои трансактивисти смятат електролизата, липосукцията, лицевата маскулинизация и феминизиращата хирургия за необходими.

За да получи достъп до покритието от 75 000 долара за „утвърждаване на пола“, дадено лице трябва да има одобрен формуляр за кандидатстване за потвърждаване на пола, да е на възраст над 18 години, да е използвало всички налични здравни осигуровки в провинцията, където живее, и лекар или практикуваща медицинска сестра трябва да извърши всички процедури.

Канадци коментираха в Twitter, че парите на данъкоплатците могат да се използват по-добре за подпомагане на гражданите.

Един от коментаритегласи: „Това е шега, нали ..абсолютен абсурд. Не е за вярване как това правителство може да намери начини да харчи парите на данъкоплатците.

Друг коментиращ написа: „Правителството харчи пари за осакатяване на тела. Какво може да се обърка.“

Сред коментарите има критики, че парите са много по-нужни за животоспасяващи интервенции: „Нямам нищо против хората да избират своя собствен път в живота. Въпреки това смятам, че парите могат да бъдат по-добре изразходвани за животоспасяващи медицински състояния. Много хора не могат да си позволят лекарствата.”

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.