Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

По искане на САЩ Украйна е отложила удари срещу Москва и Новоросийск: изтекли документи

Украйна е планирала да нанесе удари по Москва и Новоросийск в деня на годишнината от началото на войната. Информацията е от изтеклите в интернет документи на Пентагона, цитирани от „Вашингтон пост“.

Кирил Буданов, ръководител на военното разузнаване на Украйна, е инструктирал един от своите офицери „да се подготви за нанасяне на масирани удари на 24 февруари с всичко, с което разполага Главното разузнавателно управление“, пише вестникът в статия, която се позовава на доклад от 13 февруари на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

В същия ден Държавният департамент призова американците да напуснат Русия. Според доклад на ЦРУ с дата 22 февруари украинското Главно разузнавателно управление „се е съгласило да отложи ударите“ срещу Москва и Новоросийск по искане на Вашингтон.

Пентагонът не отрече автентичността на изтеклите документи, а ФБР арестува 21-годишния Джак Тейшейра – войник от разузнавателен отдел на Националната въздушна гвардия на САЩ. Според версията, представена в американските медии, той е публикувал секретните документи в социалната платформа Discord, популярна сред геймъри и тийнейджъри, за да впечатли приятелите си.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.