Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Вътрешният министър е бил на кино по време на кървавия протест в София

По време на безредиците снощи в София вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кинопрожекция. Това стана ясно от изявлението на премиера Николай Денков, който нарече поведението му „доста смущаващо“.

Вчера футболни фенове излязоха на протест срещу ръководството на БФС.

Протестът ескалира и се стигна до кървави сблъсъци с полицията. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу униформените. Полицаите изкараха водно оръдие на барикадата и предупредиха протестиращите, че ако не спрат, ще бъде употребена сила, след което започнаха да разпръсква феновете. В социалните мрежи бяха публикувани кадри как полицаи бият протестиращи.

„По това време имахме заседание на Министерския съвет, на което той беше заместен от заместника си Темелакиев. В един момент трябваше аз да кажа на заместника му: „Отидете и си свършете работата“. Очевидно имаше проблем в координацията“, призна Денков. Той ще реши дали да уволни вътрешния министър след консултация с вицепремиера Мария Габриел, която в момента е в чужбина.

“От Калин Стоянов виждам неадекватна оценка на обстановката. Аз няколко пъти се чух с него вчера и той ме уверяваше, че не очаква провокации, имаше и такива медийни изяви. Тази сутрин отново като се чухме, неговият коментар беше “ама нищо особено не се е случило“, уточни Денков. Засега уволнен е само заместникът на Калин Стоянов, който е ръководил действията на МВР при справяне с протеста, докато министърът бил на кино.

„Не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами“, обясни вътрешният министър защо е бил на кинопрожекция по време на сблъсъците, както заяви Денков.

Филмът „Уроците на Блага“, който е гледал, е за пенсионерката Блага, която се занимава с телефонни измами. Телефонните измами са проблем и смятам, че лентата ще помогне и трябва да е по всички кина и телевизии, заяви Калин Стоянов. Той няма да подава оставката си, за която настояват ПП-ДБ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.