Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Полицаи нахлуха в централата на Европейската народна партия в Брюксел, разследват корупция

Белгийски и германски полицаи нахлуха в централата на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел, стана ясно от съобщение на самата партия. Причината е започнало разследване за корупция.

ЕНП е с най-голямата група в Европейския парламент. Полицейската проверка „е свързана с текущо разследване в Тюрингия, Германия“, се казва в изявлението, цитирано от Euractiv. – „Партията сътрудничи напълно прозрачно със съответните органи, като предоставя цялата необходима информация и документация“.

Според изданието полицаи са влезли на първия и третия етаж в централата на партията на Rue du Commerce и са иззели компютри във връзка с разследване за корупция, свързана с предизборната кампания на европейските избори от 2019 г.

Депутатът от германската партия ХДС (Християндемократическият съюз) Марио Фойгт е бил ръководител на кампанията в социалните мрежи на лидера на ЕНП Манфред Вебер по време на кампанията за европейските избори през 2019 г. Според германски медии разследването се съсредоточава върху възлагането на договора за цифровата кампания на дружество в Тюрингия. Понастоящем Фойгт е лидер на ХДС в Тюрингия. През септември миналата година съдебната комисия на парламента на провинция Тюрингия му отне правния имунитет в очакване на разследване от германската прокуратура, въпреки че не е ясно дали този случай е свързан с него.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.