Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Полицайка е била в джипа на Георги Семерджиев, призна МВР

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков призна за полицайката в джипа на Георги Семерджиев, който уби две момичета в катастрофа на столичния бул. „Черни връх“.

„Подсказах, че за нас е известно присъствието на жена по време на инцидента и предстои установяването й – и като роля, и окончателно да се убедим и да установим категорично къде работи и как се казва. Днес вече това е известно. Тя е служителка в едно от районите управления в столицата, оказа се, че тя има отношения със Семерджиев, какви са точно, предстои да се уточни в хода на разследването. Ще установим какви са нейните връзки в тази посока, защото знаете добре, че там са открити такива предмети, които са атрибут на полицаите – синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има такива предмети“, каза Рашков на брифинг в Министерски съвет.

От сутринта заседаваме в МВР във връзка с този трагичен инцидент. Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително, ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат, каза още Рашков.

Той обясни още, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и въпреки това до ден днешен е управлявал различни МПС. По отношение на неговото минало били предприемани десетки действия от органите на МВР, пращани били преписки до прокуратурата.

„Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност, след като му е отнето свидетелството за управление, да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин“, добави Рашков.

Семерджиев е представял при проверки фалшив документ. От една подобна е избягал, а книжката е останала при полицая, добави Рашков. „Имаме безспорни данни, че той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, от която получихме информация, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този гражданин подобен документ. С този документ се е представил при няколко проверки, при едната е избягал и този документ, макар и фалшив, останал в ръцете на полицейския служител“, обясни вътрешният министър в оставка.

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.