19.2 C
София
петък, 12 август, 2022

Полицайка е била в джипа на Георги Семерджиев, призна МВР

- Реклама -spot_imgspot_img

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков призна за полицайката в джипа на Георги Семерджиев, който уби две момичета в катастрофа на столичния бул. „Черни връх“.

„Подсказах, че за нас е известно присъствието на жена по време на инцидента и предстои установяването й – и като роля, и окончателно да се убедим и да установим категорично къде работи и как се казва. Днес вече това е известно. Тя е служителка в едно от районите управления в столицата, оказа се, че тя има отношения със Семерджиев, какви са точно, предстои да се уточни в хода на разследването. Ще установим какви са нейните връзки в тази посока, защото знаете добре, че там са открити такива предмети, които са атрибут на полицаите – синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има такива предмети“, каза Рашков на брифинг в Министерски съвет.

От сутринта заседаваме в МВР във връзка с този трагичен инцидент. Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително, ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат, каза още Рашков.

Той обясни още, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и въпреки това до ден днешен е управлявал различни МПС. По отношение на неговото минало били предприемани десетки действия от органите на МВР, пращани били преписки до прокуратурата.

„Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност, след като му е отнето свидетелството за управление, да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин“, добави Рашков.

Семерджиев е представял при проверки фалшив документ. От една подобна е избягал, а книжката е останала при полицая, добави Рашков. „Имаме безспорни данни, че той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, от която получихме информация, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този гражданин подобен документ. С този документ се е представил при няколко проверки, при едната е избягал и този документ, макар и фалшив, останал в ръцете на полицейския служител“, обясни вътрешният министър в оставка.

Източник:Труд
- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here