Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Полицейска акция в офисите на Васил Божков заради убийството на Алексей Петров

Полицията влезе в два офиса на Васил Божков. Акцията е на Столичната дирекция на МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ и Софийската градска прокуратура. От държавното обвинение заявиха, че претърсванията са „по неотложност“.

Васил Божков коментира пред медиите, че при акцията е политическа репресия. „Нищо не е иззето, те още 2020-а иззеха всичко. Тук е празно – с игла да минеш, няма какво да закачиш. Казаха, че търсят документи за фирми, с които нямам нищо общо. Забравих имената им, ако държите – ще ги потърся. Ако мислите, че имената на тези фирми ви говорят нещо, на мен нищо не ми говорят“, заяви той.

Полицеската акция е свързана с разследването на убийството на Алексей Петров, който беше застрелян с пушка на 16 август 2023 г., докато се разхожда в Драгалевци, съобщи пресцентърът на МВР.

„Във връзка с множество запитвания пресцентърът на МВР информира, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров“, се казва в изявлението на вътрешното министерство. Васил Божков е отведен за разпит в качеството му на свидетел.

В продължение на 2 г. Божков се укриваше в Дубай, тъй като срещу него бяха образувани няколко дела – за организиране на престъпна група за убийства и изнасилвания, и за хазартна дейност. През август миналата година се върна, беше задържан, а след това пуснат под домашен арест.

За две години Божков е бил разпитан седем пъти от САЩ, за да бъде изваден от списъка “Магнитски”. Не му е било разрешено да се върне у нас, защото е “политически застрашено лице”. Вашингтон го посъветвал на 26 юни миналата година, че вече може да се върне в България, ако поиска, заяви адвокатът на Васил Божков Стоян Баумайер.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.