Разследвания и новини без цензура

сряда, 24 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Политик, създаден от изкуствен интелект, се кандидатира за депутат във Великобритания

Политик, генериран от изкуствен интелект, AI Steve е в списъка с кандидатите за парламентарните избори на 4 юли във Великобритания, съобщи британският вестник „Гардиън“.

Човекът зад AI Steve е Стив Ендакот, самоопределящ се като предприемач, който живее в Рочдейл, но „поддържа къща в Брайтън“.

Ендакот, който има компания за изкуствен интелект, наречена Neural Voice, но е „натрупал богатството си“ в туристическия сектор, твърди, че ще присъства в парламента, за да гласува политики, ръководени от обратната връзка на AI Steve с неговите избиратели.

Той твърди, че чрез депутата, създаден от изкуствен интелект, ще отговори на опасенията и въпросите на избирателите, използвайки неговия глас и аватар.

„AI Steve е създаден, за да гарантира, че хората от Брайтън и Хоув имат 24/7 достъп да оставят мнения и да създават политики“, пише той на своя уебсайт.

59-годишният Ендакот описва себе си като „капиталист със социалистическа съвест“. Стив произхожда от работническата класа, с майка, която е работила в Tesco и баща, който е разтоварвал кораби в доковете на Шепи.

„Той разбира стойността на парите и високо оценява, че успехът на неговите бизнес начинания го е направил сравнително богат и способен да влезе в политиката, без да се нуждае от финансовите възнаграждения, които някои други търсят“.

По отношение на околната среда той казва: „Стив е дълбоко загрижен за глобалното затопляне, но се колебае да се присъедини към Зелената партия, тъй като е фокусиран върху прилагането на практични и достъпни зелени политики“.

Партията на Ендакот – Smarter UK – не беше регистрирана навреме за изборите, така че AI Steve ще се кандидатира като независим.

Ендакот неуспешно се кандидатира като представител на консерваторите на местните избори в Рочдейл през 2022 г. Той получи 487 гласа. Затова сега е решил да участва с кандидат, генериран от изкуствен интелект.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.