Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Полк. Макгрегър: Ако натискаме за война с Русия в Източна Европа, ще стигне и до нас в САЩ

Американският журналист Тъкър Карлсън публикува интервю с бившия служител на администрацията на Тръмп полковник Дъглас Макгрегър, който обясни защо войната в Украйна е поставила САЩ на ръба на „катастрофална война, която лесно може да ни унищожи“.

Карлсън започна интервюто с обвинение към големите американски медии: „Почти всичко, което NBC и NYTimes са ви казали за войната в Украйна, е лъжа“.

„Руската армия е некомпетентна“, твърдят те. Украйна е демокрация!“ „Владимир Путин е Хитлер и се опитва да завладее света!“ „За щастие, украинците печелят.

„Всяко твърдение е невярно, особено последното“, каза Карлсън, добавяйки, че „украинската армия не печели – всъщност тя губи лошо. Населението й е избито“.

„Повечето американци не знаят нищо за Украйна“, заяви полк. Макгрегър, добавяйки, че „ако знаеха нещо за историята на Източна Европа, всички щяха да кажат: „Махайте се!“…. Защото войните, кръвта и омразата, които се водят от векове, са нещо, което не можем да разрешим“.

Той отбелязва, че президентът Байдън е позволил „бойно заплащане“, което означава, че има американски сили на терен в Украйна.

„Би било грешка да се мисли, че руските сили не знаят къде се намират“, обясни пенсионираният полковник и посочи, че руснаците изпращат послание с неотдавнашни удари с прецизни ракети близо до границите на Полша и Молдова:

„Ако мислите, че можете да се скриете от нас, ако влезете тук, ако преминете тези граници, ние ще ви унищожим.“

Трябва да се примирим с тези реалности, защото не можем да ги победим“, отбеляза Макгрегър, като изрази съжаление, че хората го наричат „непатриотичен“ заради коментарите му.

„Ако натискаме тази война с Русия в Централна и Източна Европа, тя ще стигне до нас тук, в САЩ“, предупреди полк. Макрегър. – „Най-умното нещо, което можем да направим, е да прекратим тази война сега“, „руснаците никога няма да толерират силите на НАТО на украинска земя“.

Според Макрегър „украинските сили се предават на руснаците, не защото не искат да се бият; Това е така, защото те вече не могат да се бият, имат толкова много ранени, че не могат да ги евакуират. Ще видим как тази армия, за която похарчихме толкова много, ще се стопи.“

„Много от оборудването, което изпратихме там, е съвсем остаряло. Интегрираната противовъздушна отбрана ще свали практически всичко, което лети в небето“, каза той и добави: „След това ще се върнем към ядрено възпиране – тактическо ядрено оръжие: „Ако продължите да напредвате, ще трябва да използваме ядрено оръжие“. Използването на каквото и да е ядрено оръжие ще ускори ескалацията много бързо“.

Още по темата: Документи за бонуси на Пентагона потвърждават присъствието на американски военни в Украйна 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. АНГЛОСАКСОНСКИТЕ ИДЕОЛОЗИ КРИЯТ ГЛАВИТЕ СИ КАТО ЩРАУС В ПЯСЪКА АНГЛОСАКСОНСКИТЕ ИДЕОЛОЗИ КРИЯТ ГЛАВИТЕ СИ КАТО ЩРАУС В ПЯСЪКА

  Те до такава степен са свикнали през последните 500 години с парите и властта си над целия свят, че не искат, не вярват и бягат като дявол от тамян от неизбежните промени!

  Те толкова много приличат на последната френска кралица Мария-Антоанета, че летят с над 200 към гилотината на всичките им привилегии, власт, пари, медии, разгулен живот, жени, алкохол и наркотици, огромни вили и яхти, лъскави коли, военно превъзходство, доходи и богатство!

  Толкова ли сте слепи и далеч от реалността, та като Мария-Антоанета да ръсите бисери от сорта „КАТО НЯМАТ ХЛЯБ, ДА ЯДАТ КЕКС“!

  Толкова ли сте нагли, че да си правите каквото си искате въпреки, че Азия със Китай, Индия, Иран, Турция, Виетнам, Индонезия, Малаизия, по-голямата част на Африка в т.ч. Арабските страни, Латинска Америка все повече и повече надигат глас против Вас!

  Над две трети от човечеството!

  Брикс искат промяна на валутния режим в света и премахване на долара като световна валута!

  Русия Ви заби умрук в зъбите, защото искате буквално да я разграбите и унищожите! Скоро време и Китай ще го направи!

  Африка се надига поради колониалния глобализъм и ограбване на природните богатства! Дълги години САЩ и Европа субсидират селскостопанската си продукция и ограбват, потискат и фалират фермерите в Латинска Америка и Африка!

  Прогресивните хора по света осъзнават своите интереси, опълчват се все-яростно на глобалисткия и колониален гнет на Запада, защитава своите интереси, вече и с оръжие в ръка, така както Русия го прави в момента за да защити своето рускоезично население в Донбас, за да се преместят базите на НАТО в границите от 1991г.

  Африка започва своя нов поход срещу колониалните и глобалистки политики, които държат това население в огромна мизерия, глад, болести, невежество и лъжа!

  Днес държава като Нигер се опълчва срещу Франция! И знаете ли защо?

  Защото френските фирми държат националното богатство и суровини, в т.ч. НА УРАН! Тази държава с десетки милиони граждани има БВП 5.5 милиарда долара!

  Нигер произвежда 18 ПЪТИ по-малко стоки от България с 4 пъти по-голямо население!

  Представяте ли си в каква мизерия живеят децата на Нигер!

  Това не са хора, а дяволи!

  Днес Франция ги бомбардира със авиацията, Виктория Нюланд или идеолога на Киевския майдан отиде в Нигер и ги заплаши най-нагло да върнат „стария корумпиран слуга президент“, иначе ще им спрат парите по програмите за помощ, жалките пари, които са нищожна част от природните богатства на тези изтерзани, бедни, но жадни за истинска свобода и прогресивно развитие! Затова там се развяват руските байраци!

  Като нашите опълченци на Шипка, които в тези дни преди 146 години, по същия начин и с помощта на руските войни и собствената си саможертва извоюваха свободата си!

  И все пак КАРТАГЕН т.е. НЕОЛИБЕРАЛИЗМЪТ трябва да бъде разрушен!

  Петър Къртев https://svobodnoslovo.eu/komentar/anglosaksonskite-ideolozi-kriyat-glavite-si-kato-shtraus-v-pyasaka/114717

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.